top of page
detgladekjokken
Se profil i appen
Pølsegrateng
Pølsegrateng er en middagsfavoritt hos mange av mine følgere, både store og små, og er dessuten svært enkel å lage.
#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Glutenfri #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
20 min
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
500 gram Smakfulle pølser
1 fedd Hvitløk
0.5 stykk Rød chili
1 stykk Paprika
1 stykk Rødløk
2 stykk Vårløk
1 bunt Friske urter (valgfritt)
100 gram Fullkorn makaroni
150 gram Revet hvitost
2 spiseskje Smør
2 spiseskje Hvetemel
4 dl Melk
0.25 teskje Muskatnøtt
0.25 teskje Hvit pepper
0.5 teskje Salt
4 posjoner
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
1.
Kok makaronien etter anvisningen på pakken. I mellomtiden går du i gang med hvitsausen.
2.
Smelt smør i en kasserolle. Ha i hvetemel og visp godt. Dra kasserollen av varmen, spe i litt av melken mens du visper kontinuerlig. Når du har vispet ut alle klumpene sper du i mer melk. Fortsett slik til du har spedd i all melken. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp sausen. La koke i 3-5 minutter, før du krydrer med muskatnøtt, salt og pepper. Sausen bør ikke være for tykk.
3.
Skjær pølsene opp i skiver, finhakk hvitløk og chili (fjern frøene), del paprika og rødløk opp i terninger og vårløken opp i skiver.
4.
Stek pølsebitene kjapt i litt olje i en gryte. Når pølsebitene begynner å få farge tilsetter du oppskåret hvitløk, chili, paprika og rødløk. Surr videre i et par minutter og dra gryten av varmen.
5.
Ha den ferdigkokte makaronien over i et dørslag. Bland den så sammen med pølseblandingen, hvitsaus, oppskåret vårløk og litt friske urter (f.eks. en håndfull basilikum).
6.
Ha så alt sammen over i en passe stor ildfastform og strø over revet hvitost. Sett pølsegratengen i ovnen, og la den steke i cirka 15-20 minutter til osten begynner å bli gyllen.
7.
bottom of page