top of page
Henrik

Henrik

Se profil i appen

Pai - Quiche Lorraine

En Quiche aka pai, som ikke er en omelett, og som heller ikke har en soggy bunn. Jeg gidder ikke paibunner som suger til seg væske og blir som en langpanne 90-talls pizza. Gjør det ordentlig, om du først skal lage en Quiche. Bunnen skal være som en croissant. Vi kan heller diskutere om Quichen skal være uten ost eller bacon.

#Middels #Hovedrett #Gourmet #Glutenfri #Egg #Tradisjonell #Korn #Grønnsaker #Vinter #Sommer #Høst #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

760 g Pizzamel

570 g Smør

14 g Salt

340 g Isvann

2.5 dl Vin

1 stk Purre

1 stk Squash

3 stk Eggeplomme

2 stk Hele egg

2 dl Fløte

1 spiseskje Creme fraiche

200 g Parmesan

Salt etter smak

Pepper etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Vi starter med paibunnen. Det blir to paibunnen på ca 23cm med denne oppskriften. Ha i mente at denne først er klar om to dager. Ja. Du hørte riktig. To dager.
Bland mel og salt i en bolle og bland godt sammen. Finn frem smøret, og kutt i tynne skiver. Legg smøret oppi bollen med mel, og bland melen godt inn mellom skivene, slik at de ikke klistrer.

1.

Ta ca 1/3 av smøret ut av bollen og legg på benken/en fjøl. Dryss litt av melet over, og kutt smøret først slik at du får tynne pinner. Deretter roterer du de 90 grader og kutter på tvers, slik at du får små biter på størrelse med riskorn. Legg tilbake i bollen med mel, og repeter med resten av smøret.

2.

Press smøret og melet sammen mellom hendene. Jobb raskt, slik at smøret ikke smelter. Du skal få en litt havregrøt-konsistens

3.

Lag et hull i midten og tøm oppi isvannet. Skjør inn vannet med en deigskrape eller en skje, mens du roterer bolle . Arbeid hurtig.
Når deigen begynner å holde sammen skraper du den ut på benken og deler den i to.
Kna deigen slik at den henger sammen, og brett den over seg selv, dersom det ikke er for sent (at den har begynt å smelte).
Pakk inn i plast, og sett i kjøleskapet en time

4.

Ta deigene ut av kjøleskapet og kjevle de hurig ut. Brett de over seg selv 2-3 ganger. Kjevle de innimellom at du bretter. Dette bygger lag i deigen, som en croissant.
Pakk inn i plast og la stå i kjøleskapet til neste dag. Skal du ikke lage to paier, kan du hive den andre i fryseren.

5.

Dag to tar du deigen ut av kjøleskapet og former den til en sirkel med ca 0,5 cm tykkelse. Smør en paiform og legg deigen i. Kutt av kantene. (Det skal henge litt over kanten).

6.

Dag 3. sett ovenen på 200 grader varmluft. Ta deigen ut av kjøleskapet og perforer den med en gaffel. Olje litt bakepaprir, krøll det sammen og brett det utover deigen. Fyll oppi ris eller bakesteiner. Selv bruker jeg grøtris. Dette er for p legge vekt på bunnen, slik at deigen ikke stiger. Vi må jo ha plass til fyllet senere. Sett midt i ovnen i 20 min. Etter 20 min settter du ned varmen til 180 grader og lar stå i 20 min til. Etter ytterligere 20 minutter tar du bort bakepapiret med risen (lagre til neste gang). Legg folie over kantene, slik at de ikke blir alt for stekt. Sett bunnen inn i ovenen igjen i 25 minutt

7.

Nå skal vi lage fyllet. Kutt bacon i terninger og stek. Sett til siden. Kutt løk og stek på middels varme i fettet til baconet. Finhakk hvitløk og tilsett løken når den er blitt blank. Stek i 20 sekund før du tilsetter hvitvin og koker ned til 1/3

8.

Riv squash med et rivjern, og kutt opp purre. Hiv oppi pannen med løk og stek på svak varme i 10 minutt. Grønnsakene skal ikke brunes. Smak til med salt og pepper

9.

Rasp opp parmesan. Visp egg, eggeplommer, creme fraiche og fløte. Tilsett parmesan

10.

Finn fram paibunnen. Sleng oppi bacon, grønnsakene og hell over eggeblandingen med parmesan. Sett i ovnen på 180 grader i 20-30 minutt. La kjøle ned i 10
Minutt før du skjærer i den

11.

bottom of page