top of page
Tinah

Tinah

Se profil i appen

Pappas hvitvins dampede blåskjell

Nydelig hvitvins dampede blåskjell som passer både til en lunsj og middag. Som pappa sier litt av den og litt av den så her føler man seg litt frem med hvor mye av hver en vil ha i🤩

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Fisk og sjømat #Sommer

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

10 min

Passiv

20 min

Total

Ingredienser

1 bunt Blåskjell

1 flaske Vin

3 dl Kremfløte

1 stk Løk

1 stk Chili

1 stk Paprika

Chilipulver etter smak

Pepper etter smak

Gressløk etter smak

2 posjoner

Slik gjør du

Start med å skylle og renske blåskjellene. Ta vekk de skjellene som har åpnet seg i nettet. Det er kun lukkede skjell som skal dampes.

1.

Kutt løk, chili og paprika i små biter.

2.

Smelt smør i kjelen og deretter tilsetter du løk, chili, paprika og gressløk. Her kan du også tilsette litt chilipulver og pepper hvis du ønsker litt mer futt. Dette skal surres litt i kjelen før du tilsetter ca halve vinflasken. Så tilsetter du 3 dl med fløte og la dette koke opp.

3.

Nå hiver du oppi blåskjellene og lar de trekke i 5 min. Så er det klart til servering🤩

4.

bottom of page