top of page

Aichas Mat
Se profil i appen
Pasta, Pesto og Brokkoli
Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.
#Enkel #Lunsj #Vegetar #Plantebasert #Travel hverdag #Italiensk #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
40 gram Pasta
1 stykk Brokkoli, grovhakket
1 stykk Basilikum, bunt
60 gram Parmesan, revet
4 spiseskje Pinjekjerner
2 fedd Hvitløk
1 spiseskje Sitronsaft
1.5 dl Oliven olje, ekstra virgin
0 0 Salt
0 0 Pepper
0 0 Ekstra ristede Pinjekjerner til topping
0 0 Ekstra revet parmesan til topping
4 posjoner
Slik gjør du
Lag Pesto:
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket.
Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang.
Smak til med salt og pepper.
Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.
1.
Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente.
Fres grovhakket brokkoli i litt olje .
Hell av vannet på pastaen, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.
Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.
2.

bottom of page