top of page
Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Pasta, Pesto og Brokkoli

Man kan også bruke ferdiglaget grønn pesto til denne oppskriften, men det smaker alltid bedre med hjemmelaget fersk pesto.

#Enkel #Lunsj #Vegetar #Plantebasert #Travel hverdag #Italiensk #Glutenfri #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

40 gram Pasta

1 stykk Brokkoli, grovhakket

1 stykk Basilikum, bunt

60 gram Parmesan, revet

4 spiseskje Pinjekjerner

2 fedd Hvitløk

1 spiseskje Sitronsaft

1.5 dl Oliven olje, ekstra virgin

0 0 Salt

0 0 Pepper

0 0 Ekstra ristede Pinjekjerner til topping

0 0 Ekstra revet parmesan til topping

4 posjoner

Slik gjør du

Lag Pesto:
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprosessor til det er nesten finhakket.
Tilsett sitronsaft og olje mens maskinen fremdeles er i gang.
Smak til med salt og pepper.
Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Jeg liker at min pesto har middelsgrov konsistens.

1.

Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente.

Fres grovhakket brokkoli i litt olje .

Hell av vannet på pastaen, men ta vare på ca 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen og brokkoli tilbake igjen i kjelen.

Rør i pesto og litt av kokevannet i pastaen til passende konsistens og bland godt. Smak til med salt, pepper og dryss over litt ekstra ost og pinjekjerner.

2.

bottom of page