top of page
BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

Pasta Bolognese 🍝👵🏼🇮🇹

Det finnes mange måter å lage Pasta Bolognese på. Kanskje ikke om du spør en italiener, men om du spør oss. Vi bruker både kraft og vin, for å gi retten syre og dybde. Også bruker vi en hemmelig i grediens, nemlig tid ⏳

#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Familie #Gourmet #Glutenfri #Tradisjonell #Pasta #Kjøtt #Grønnsaker #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

3 t

Passiv

4 t

Total

Ingredienser

4 stk Løk

4 fedd Hvitløk

4 stk Stangselleri

5 stk Gulrøtter

4 boks Hermetiske tomater

4 dl Hvitvin (valgfritt)

3.5 dl Kyllingkraft

3.5 dl Grønnsakskraft

2 spiseskje Tomatpurre

1200 g Kjøttdeig

2 teskje Sukker

30 g Parmesan

400 g Pasta

Fersk basilikum (valgfritt) etter smak

Salt etter smak

Pepper etter smak

Olje etter smak

0.5 dl Pastavann

8 posjoner

Slik gjør du

Finhakk løk, hvitløk, gulerøtter og stangselleri

1.

Tøm tomatene oppi en kjele og sett på svak varme slik at det puttrer

2.

I en stor gryte, stek løk på middels varme i olje til de blir blanke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek.

Tilsett gulerltter og stangselleri og stek videre på middels høy varme i ca 8 minutter

Tilsett hvitvin og la koke inn i ca 15 min på middels varme

3.

Mens vinen koker inn, stek litt og litt kjøttdeig på høy varme, slik at det brunes og får stekeskorpe. Kjøttdeigen må ikke koke

4.

Kok opp vann som du blander ut kraften med. Følg anvisningen på pakken til kraften, slik at du står igjen med totalt 7dl ferdigutblandet kraft

5.

Når vinen har kokt inn, tilsetter du tomatpurre som du steker i ca 2 minutter med grønnsakene mens du rører rundt.

Tilsett den ferdigstekte kjøttdeigen og tomatsausen i gryten med grønnsakene

Tilsett også ferdigutblandet og varm kraft, og sukker.

Sett gryten på middels varme slik at den småputtrer. Smak til bolognesen med salt og pepper underveis. Husk at bolognesen blir mer intens, ettersom den får stå, så ikke salt for mye i starten før smakene får satt seg

Detso lenger gryten får stå å koke inn, desto bedre blir den. La stå i minimum en time (helst 2-3 timer) før du begynner å koke pasta. Blir bolognesen for «tørr» kan du tilsette litt vann

6.

Kok opp vann med rikelig salt. Kok pasta etter anvisningen til pakken. Ta av litt av pastavannet som du tilsetter bolognesen, før du siler av alt pastavannet

7.

Rasp parmesan, og plukk av noen blader med fersk basilikum.

Legg ferdikokt pasta på en talerken, legg på bolognese, ferdigrevet parmesan og basilikumblader

Bon appetitt 🍝

8.

bottom of page