top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Pasta med pancetta, mascarpone og soltørkede tomater

Denne oppskriften må bare prøves ut. Smaker helt fantastisk. Pancettaen gjør virkelig retten!

#Enkel #Hovedrett #Pasta

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

125 g Pancetta

2 spiseskje Olivenolje

1 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

50 g Soltørkede tomater

400 g Hermetiske cherrytomater

100 g Mascarpone

100 g Kyllingkraft

Ferske urter etter smak

1 klype Chiliflakes

Salt etter smak

Pepper etter smak

200 g Pasta

Parmesan etter smak

2 posjoner

Slik gjør du

Kutt pancetta i tynne skiver. Varm opp 2 ss olivenolje i en medium gryte. Stek pancettaen på medium varme til den blir gyllen. Når pancettaen er ferdig stekt legger du den på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

1.

I samme gryte tilsetter du finhakket løk. Stek i 2 - 3 minutter. Tilsett så finhakket hvitløk, stek i 1 - 2 minutter. Rør inn finhakket soltørkede tomater (kjør med stavmikser hvis du foretrekker en glatt tomatsaus) og halvparten av den stekte pancettaen. Øk temperaturen og tilsett hakkede cherrytomater, kyllingkraft og mascarpone. Smak til med grovhakket ferske urter, salt, pepper og chiliflakes. Småkok i minst 10 minutter.

2.

Kok pasta som anvist på pakken. Når pastaen er ferdig kokt heller du den over sausen. Rør godt sammen.

3.

Server pastaen med resten av pancettaen, revet parmesan og grovhakket basilikum😋

4.

bottom of page