top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Pasta med pancetta, mascarpone og soltørkede tomater
Denne oppskriften må bare prøves ut. Smaker helt fantastisk. Pancettaen gjør virkelig retten!
#Enkel #Hovedrett #Pasta
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
125 g Pancetta
2 spiseskje Olivenolje
1 stk Sjalottløk
2 fedd Hvitløk
50 g Soltørkede tomater
400 g Hermetiske cherrytomater
100 g Mascarpone
100 g Kyllingkraft
Ferske urter etter smak
1 klype Chiliflakes
Salt etter smak
Pepper etter smak
200 g Pasta
Parmesan etter smak
2 posjoner
Slik gjør du
Kutt pancetta i tynne skiver. Varm opp 2 ss olivenolje i en medium gryte. Stek pancettaen på medium varme til den blir gyllen. Når pancettaen er ferdig stekt legger du den på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
1.
I samme gryte tilsetter du finhakket løk. Stek i 2 - 3 minutter. Tilsett så finhakket hvitløk, stek i 1 - 2 minutter. Rør inn finhakket soltørkede tomater (kjør med stavmikser hvis du foretrekker en glatt tomatsaus) og halvparten av den stekte pancettaen. Øk temperaturen og tilsett hakkede cherrytomater, kyllingkraft og mascarpone. Smak til med grovhakket ferske urter, salt, pepper og chiliflakes. Småkok i minst 10 minutter.
2.
Kok pasta som anvist på pakken. Når pastaen er ferdig kokt heller du den over sausen. Rør godt sammen.
3.
Server pastaen med resten av pancettaen, revet parmesan og grovhakket basilikum😋
4.
bottom of page