top of page
Martes matglede
Se profil i appen
Polarbrød
Polarbrød er noe som guttene mine elsker, og enda mer når de er med på å lage de selv😀 Passer supert å ha i frysen og ta opp når man trenger det☺️
#Enkel #Frokost #Lunsj
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 15 min
Passiv
1 t 45 min
Total
Ingredienser
200 gram Havregryn/havremel
500 gram Fibramel
300 gram Hvetemel
0.5 pakke Tørr gjær
4 dl Melk
2.5 dl Vann
0.5 teskje Salt
1 dl Olivenolije
20 posjoner
Slik gjør du
Jeg lager havremel selv ved å male det, men man kan fint bruke havremel. Mål opp og bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
1.
Mål opp vann og melk og varm det til lunkent. Hell oppi melk og vann forsiktig, mens maskinen går, når alt er blandet elt deigen i 10min. La deigen heve til dobbel størrelse(1time).
2.
Når deigen er ferdig hevet har du den på kjøkkenbenken med mel. Del deigen opp i biter og form som boller, (jeg veier alltid opp når jeg deler opp for å få de like store). Kjevl så ut hver bolle til ønsket størrelse.
3.
Ha på bakebrett med bakepapir og stikk forsiktig alle polarbrødene med en gaffel. La etterheve i 15min.
4.
Sett ovnen på 220 grader, og stek polarbrødene i 10min. Ha de på rist og legg kjøkkenhåndkle over mens de avkjøler seg. Så er det bare å nyte ferske polarbrød eller ha de i frysen.
5.
bottom of page