top of page
Martin og mat
Se profil i appen
Potetmos
En enkel potetmos. Den er god som tilbehør til både kjøtt og fisk.
#Enkel #Hovedrett #Glutenfri #Grønnsaksrett #Siderett #Fransk
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
15 min
Passiv
35 min
Total
Ingredienser
1 kilo Poteter
300 g Smør
2 dl Helmelk
30 g Ingefær
1 stk Pastinakk
0 0 Persille
6 posjoner
Slik gjør du
Skjær potetene i omtrent like store stykker og kok dem på høy varme til de er ganske myke (15 minutter). Ha gjerne litt salt i vannet.
1.
Finhakk ingefær og pastinakk. Stek dem på middels varme i 5-10 min. Det må ikke bli brunt.
2.
Sil potetene og mos dem.
3.
Tilsett smør og rør rundt. Fortsett til mosen blir jevn uten klumper.
4.
Tilsett melk og rør rundt til mosen blir luftig og kremete uten klumper.
5.
Tilsett ingefær og pastinakk. Rør rundt.
6.
Tilsett salt og pepper etter behov.
7.
Rør rundt slik at alt blander seg.
8.
Hakk persillen.
9.
Hell potetmosen i en skål og dryss med persille.
10.
bottom of page