top of page
BrodreneMat
Se profil i appen
Pulled pork
Fillegris kaller man det kanskje på norsk? 🤔
Uansett. Denne grisen er inspirert av det asiatiske kjøkkenet, og er ikke laget den vanlige BBQ sausen. Vi syntes dette gjør retten mer alsidig, slik at den kan brukes i bao buns, kjøtt i tacolefser, eller bare som den er med annet tilbehør.
Lag stor porsjon, så har du rester 👌
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Barnvennlig #Familie #Tradisjonell #Kjøtt #Asiatisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
6 t
Passiv
6 t 10 min
Total
Ingredienser
2 spiseskje Eplesidereddik
5 spiseskje Brunt sukker
1 dl Sukker
1 dl Salt
4 posjoner
Slik gjør du
Start med å tøke av svinenakken med et håndkle eller kjøkkenpapir.
Legg svinenakken i en form, og dekk den på alle sider med salt og sukker.
Dekk til svinenakken med folie eller sett på et lokk. La stå i kjøleskapet over natten
1.
Ta svinenakken ut av formen og fjern laken som ligger i formen. Legg svinenakken i en ildfast form. Vi er ikke tilhengere av teflon, men det sparer en for mye jobb. Om du ikke har teflonform, kan du legge sølvpapir mellom svinenakken og den ildfaste formen.
Sett i en varm ovn på 150 grader i ca 5-6 timer. Ta kjøttet ut når det når en kjernetemperatur på 86 grader.
2.
Lag glazen ved å blande eplesidereddik og brunt sukker i en skål. Smør toppen av svinenakken med glazen og sett tilbake i ovnen på 250 grader. Her kan du også bruke grillfunksjon, men følg nøye med, slik at glazen ikke blir svidd. Skal ikke stå mer enn 12 minutter.
3.
bottom of page