top of page
![VenkeR](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F73596193-6606-4c85-80ac-cae259e03c6e-1653926458958.jpg?alt=media)
VenkeR
Se profil i appen
Quinoasalat med tunfisk
Enkel, frisk og sunn salat. Passer perfekt til både middag og lunch.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Salat #Fisk og sjømat
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
1 kopper Quinoa
1 boks Tunfisk
0.5 stk Avokado
0.25 stk Agurk
1 neve Spinat
Sitronsaft etter smak
2 posjoner
Slik gjør du
Før du skal koke quinoa er det viktig å skylle den godt, i rennende kaldt vann. Dette er for å fjerne den bitre smaken fra frøene. Skyll i 2-3 min.
1.
Sett vann på kok og salt vannet etter smak. Til 1 kopp quinoa bruker du 2-2,5 kopper med vann. Når vannet koker skrur du ned varmen og lar den koke i 15 minutter med lokket på. Den er ferdig når vannet har fordampet og quinoaen er litt myk. Når den er ferdig kan du vente 10-15 min for avkjøling. Legg på tallerken for raskere avkjøling.
2.
Åpne en boks med tunfisk, tøm for vann/olje og bland opp i quinoaen.
3.
Kutt agurk og avokado i terninger/biter og kutt opp spinat. Bland alt i skålen med quinoa og tunfisken.
4.
Tilsett sitronsaft etter smak (bruker minst en halv sitron) og bland alt sammen. Server med pepper/sitronpepper for ekstra smak.
5.
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F8e12fe96-8f94-43f2-add3-e60329a9c748-1653928955448.jpg?alt=media)
bottom of page