top of page
PetterW
Se profil i appen
Ravioli i eplevinaigrette
Et desperat forsøk på å gjenskapa retten eg spiste på en restaurant i Budapest i januar 2017 resultere i min kanskje minst visuelt appellerende kreasjon til dags dato. En solid 5/10 på smak, men eg e hvertfall en erfaring rikere
#Middels #Hovedrett #Pasta #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t 20 min
Aktiv
Passiv
1 t 20 min
Total
Ingredienser
2 stk Egg
200 g Mel
Salt etter smak
Olivenolje etter smak
Salt etter smak
Pepper etter smak
2 spiseskje Hvitvinseddik
1 teskje Eplesidereddik
1 liter Vann
2 posjoner
Slik gjør du
1. Dagens kjøkkensoundtrack
1.
2. Pastadeig
1 egg pr. 100 gram med mel. Salt og olje etter smak. Pisk sammen eggene før du blander inn litt og litt mel. Når en røff deig danne seg knar du den med hendene i ca. 10 minutter. Sett deigen til å hvile i 30-40 min
2.
3. Steik spinat på høy varme til den krymper. Finhakk og bland med ricotta. Vend inn finhakkedde soltørka tomater. Krydre med salt og pepper
3.
4. Svett sjalottløk og hvitløk i steigepannå. Ha i de forskjellige eddikene og et halvt finhakka eple. Dekk med halvparten av vannet og spe på itte kvert så det koke av
4.
5. Rull ut pastadeig på det vis som gjør deg mest lykkelig før du legge på porsjoner med ricotta-fyllet og trykk ut pastaputene med et glass eller aent sirkulært redskap du har for hånden
5.
6. Kok raviolien i 4/5 minutter. Mens den koke skjære du opp tynne epleskiver som du legge i ei skål. Legg oppi den ferdigkokte raviolien og hell vinaigretten (hvis man kan kalla det det??) over det heile. Strø granateplefrø øve te slutt så det ser litt kult ut😎
6.
bottom of page