top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Ravioli med spinat og aromasopp

🇮🇹🤌🏼

#Middels #Hovedrett #Vegetar #Glutenfri #Egg #Melk #Pasta #Korn #Grønnsaker #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t 15 min

Aktiv

15 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Ingredienser

2 stk Egg

200 g Tipo 0-mel

1 klype Salt

1 spiseskje Olivenolje

1 stk Eggeplomme

Rødvin etter smak

250 g Ricotta

Salt etter smak

Pepper etter smak

Timian etter smak

1 spiseskje Trøffelolje

50 g Smør

Muskat etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ha tomatpuré i en kjele og la det surre sammen med krydderet og finhakket hvitløk i 1 min.

1.

Tilsett ca 2 dl vin og la koke i 10 min. Hell i hermetiske tomater, laubærblad og sukker og la putre på svak varme mens du lager resten. Sett på lokk om sausen blir for tørr.

2.

Lag en «vulkan» av mel og salt. Hell egg og olje i midten og elt med hendene. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kaldt.

3.

Kok opp en kjele med vann. Ha spinaten oppi og blancher i ca 4 min (til spinaten har fått en intens farge). Fisk spinaten ut av vannet og legg den over i isvann eller sett kaldt.

4.

Finhakk aromasopp så fint du kan. Nå er det lov å leke med, ikke bare en, men to kniver.

5.

Fortsett hakkingen av løk og hvitløk.

6.

Ha smør i en panne og stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløk og stek i 30 sek. Tilsett sopp.

7.

Stek på middels høy varme mens du rører rundt. Poenget er å trekke væsken ut av soppen. Tilsett timian. Det gjør ingenting om soppen ser ut til å ha «brent seg fast» i pannen. Dette fikser man med vin i neste steg.

8.

Deglaser med litt og litt vin når det ser ut som soppen har brent seg. Skrap pannen slik at det slipper. Stek i 20 min og deglaser videre når det er behov.

9.

Ta av pannen og la kjøle seg. Tilsett trøffelolje når blandingen er avkjølt.

10.

Finn frem spinaten og finhakk.

11.

Bland spinat, ricotta og soppblanding i en bolle. Smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt.

12.

Mel benkeplaten lett og rull ut pastadeigen til den er lett gjennomsikig. Bruk kjevle eller pastarulle.

13.

Bruk et shotteglass hvis du ikke er på en plass i livet der du har en ravioliskjærer. Trykk ut små rundinger og legg disse på et melet fat så de ikke fester seg i hverandre. Dekk til mens du jobber så de ikke tørker ut.

14.

Separer et egg og bruk eggeplommen til å smøre rundingene med. Ikke smør for mange av gangen, og husk at halvparten er «lokk» som ikke skal smøres. Legg fyll på de smørte rundingene og deretter et lokk på hver. Forsøk å få mest mulig luft ut når du trykker de sammen. Legg de ferdige ravioliene på et melet fat og dekk til.

15.

Kok opp en stor gryte med vann og salt (sjøvann-ratio). Når vannet koker hiver du ravioliene oppi og lar de koke i ca 4-5 min.

16.

Tilsett litt pastavann i tomatsausen og smak til med salt, pepper og sukker.

17.

Rasp parmesan eller pecorino på toppen og kos deg gløgg.

18.

bottom of page