top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Reinsdyr ytrefilet med rotgrønnsaker, poteter og soppskysaus.

Viltsesongen er virkelig på dagsorden. Jaktsesongen på elg, hjort, rein og mange andre dyr og fugler, er det tid for nå.
I denne oppskrift, er det brukt ytrefilet av rein. I Norge har vi god tilgang til denne delikatessen, dette kjøttet. Mange kjenner godt til reinsdyrskav, som er tynne skiver av reinsdyr. Finnbiffgryte, deilige og gode smaker. Ellers selges der mye annet godt kjøtt av reinsdyr i flere butikker. Meny, Coop Mega, med flere.

Ytrefilet er av det bedre stykke kjøtt.

Reinkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise, fettinnholdet er så lavt som 2 – 4 prosent. Proteininnholdet er derimot høyt, det samme er jern og B-vitaminer. Kjøttkvaliteten er best om høsten og tidlig vinter, etter at den har fetet seg opp under sommeren

#Middels #Hovedrett #Gourmet #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Vilt #Grønnsaker #Høst

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

15 min

Passiv

1 t 15 min

Total

Ingredienser

300 g Reinsdyr ytrefilet

4 stk Poteter middels

2 stk Gulrot middels

1 stk Rødløk

150 g Sellerirot

20 g Tørket sopp

2 dl Kremfløte

2 spiseskje Creme fresh

1 dl Portvin/sherry

3 dl Vann

0.75 spiseskje Tapioka

Salt etter smak

Pepper etter smak

Rosmarin etter smak

3 spiseskje Smør

Olivenolje etter smak

2 posjoner

Slik gjør du

Ta ut kjøttet ca. 2 timer før steking. La det få lett romtemperatur.
Legg soppen i lunkent vann. La soppen bløtlegges i ca. 30 min.

1.

Skrell rotgrønnsaker, løk og poteter. Kutt dem i passe biter. Vend inn litt olje, krydre med salt, pepper og litt rosmarin.
Sett stekeovnen på 180 °C. Stek blandingen i ca.30-40 min.

2.

Fres soppen lett i litt smør. Ha i fløte, creme fresh, 1 dl. kraft fra soppen, og la det koke lett i ca. 15-20 min.
Krydres opp med salt, pepper og litt rosmarin.
Jevnes med tapioka rørt ut i litt kaldt vann. La
det koke litt etter at tapioka er tilsatt.
1 dl. kraft og portvin kokes inn til en passe tykk skysaus. Krydres opp med salt og pepper.
Kjøttet stekes ca. 3 min på hver side. Bruk salt og pepper som krydder.
Anrettes på fat eller tallerken som her.

3.

Nyt gjerne en god vin til maten.

4.

bottom of page