top of page
BrodreneMat
Se profil i appen
Ribbe | juleribbe
Ribbe som er ribbet for stress. Ikke noe natron. Ikke noe med å snu den opp ned. Ikke noe exantumgum eller andre tryllestøv.
Bare en ribbe i ovnene med salt og pepper, og den gode gamledagse hemmelige ingrediensen: tid ⏱️
Grønnsakene du steker med er kun for å gi smak til kraften. Bruk det du har liggende i kjøleskapet.
Grønnsakene og frukt vi brukte:
1 Klase druer
1 Boks cherrytomater
3 vårløk
4 stangselleri
1 purre
5 små gulerøtter
1 eple
1 hel hvitløk
3 rødløk
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Familie #Gourmet #Tradisjonell #Kjøtt #Nordisk #Jul #Vinter
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
21 t
Passiv
21 t 30 min
Total
Ingredienser
2-5 kilo Ribbe
2 teskje Salt
2 teskje Pepper
Forskjellige Grønnsaker etter smak
1.5 liter Vann
2 spiseskje Rosmarin
2 spiseskje Timian
4 posjoner
Slik gjør du
Tørk av ribben, og snitt svoren dypt. Masser inn salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Kan fint stå to netter
1.
Sett ovnen på 75 grader under- og overvarme
I en dyp langpanne legger du grovkuttet grønnsaker og frukt, som gullerøtter, eple, stangselleri, løk, hvitløk, vårløk osv. Bruk det du har i kjøleskapet.
Rull sammen noen baller med sølvpapir og legg i formen. Disse skal ligge under ribben, slik at ribben ligger bøyd som en fiskestang med napp.
Legg ribben i formen, og over folien. Hell i vann og tilsett krydderurter. Sett på nest nederste rille i ovnen i 20 timer
2.
Når ribben har stått i ovnen i ca 20 timer, setter du opp gradene til 225 grader. Fortsatt over og undervarme. Følg med på svoren. Den skal poppe og bli sprø. Tar ca 30min.
Ta ut ribben og la avkjøle i ca 30 min
3.
bottom of page