top of page
BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

Ribbe | juleribbe

Ribbe som er ribbet for stress. Ikke noe natron. Ikke noe med å snu den opp ned. Ikke noe exantumgum eller andre tryllestøv.

Bare en ribbe i ovnene med salt og pepper, og den gode gamledagse hemmelige ingrediensen: tid ⏱️

Grønnsakene du steker med er kun for å gi smak til kraften. Bruk det du har liggende i kjøleskapet.

Grønnsakene og frukt vi brukte:
1 Klase druer
1 Boks cherrytomater
3 vårløk
4 stangselleri
1 purre
5 små gulerøtter
1 eple
1 hel hvitløk
3 rødløk

#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Familie #Gourmet #Tradisjonell #Kjøtt #Nordisk #Jul #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

21 t

Passiv

21 t 30 min

Total

Ingredienser

2-5 kilo Ribbe

2 teskje Salt

2 teskje Pepper

Forskjellige Grønnsaker etter smak

1.5 liter Vann

2 spiseskje Rosmarin

2 spiseskje Timian

4 posjoner

Slik gjør du

Tørk av ribben, og snitt svoren dypt. Masser inn salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Kan fint stå to netter

1.

Sett ovnen på 75 grader under- og overvarme

I en dyp langpanne legger du grovkuttet grønnsaker og frukt, som gullerøtter, eple, stangselleri, løk, hvitløk, vårløk osv. Bruk det du har i kjøleskapet.
Rull sammen noen baller med sølvpapir og legg i formen. Disse skal ligge under ribben, slik at ribben ligger bøyd som en fiskestang med napp.
Legg ribben i formen, og over folien. Hell i vann og tilsett krydderurter. Sett på nest nederste rille i ovnen i 20 timer

2.

Når ribben har stått i ovnen i ca 20 timer, setter du opp gradene til 225 grader. Fortsatt over og undervarme. Følg med på svoren. Den skal poppe og bli sprø. Tar ca 30min.

Ta ut ribben og la avkjøle i ca 30 min

3.

bottom of page