top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Rognebærgele.
Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Gratis er det også. Rognebær bugner det av i naturen nå. Rognebærgele passer godt til vilt og lam.
#Enkel
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
25 min
Passiv
1 t 25 min
Total
Ingredienser
250 gram Rognebær
125 gram Sukker
6 stykk Gelatinplater
5 dl Vann
1 posjoner
Slik gjør du
1) Ut å plukke rognebær. Renses og skylles klar til koking.
2) Kok rognæbær i 25 min.
3) Legg gelantinplater i bløt i kaldt vann til de blir myke.
4) Sil rognebær fra laken, tilsett sukker og gelantinen. Røres til gelantin er løst opp.
5) Kok 2 glass a ca. 2,5 -3 dl. (Desinfiseres).
6) Hell rognebærlaken i glass, og sett til kjøling på benk uten lokk til temperatur er slik at du kannsette lokk på og de kan kjøles ned videre i kjøleskap.
Lang holdbarhet.
1.
bottom of page