top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Rognebærgele.

Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Gratis er det også. Rognebær bugner det av i naturen nå. Rognebærgele passer godt til vilt og lam.

#Enkel

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

25 min

Passiv

1 t 25 min

Total

Ingredienser

250 gram Rognebær

125 gram Sukker

6 stykk Gelatinplater

5 dl Vann

1 posjoner

Slik gjør du

1) Ut å plukke rognebær. Renses og skylles klar til koking.
2) Kok rognæbær i 25 min.
3) Legg gelantinplater i bløt i kaldt vann til de blir myke.
4) Sil rognebær fra laken, tilsett sukker og gelantinen. Røres til gelantin er løst opp.
5) Kok 2 glass a ca. 2,5 -3 dl. (Desinfiseres).
6) Hell rognebærlaken i glass, og sett til kjøling på benk uten lokk til temperatur er slik at du kannsette lokk på og de kan kjøles ned videre i kjøleskap.

Lang holdbarhet.

1.

bottom of page