top of page
Siw
Se profil i appen
Romsyltede kirsebær
Når kirsebærtreet i hagen bugner av modne bær må jeg forberede Julen. Dansk «Ris a la mande» (riskrem) med hjemmelagd kirsebærsaus er en juletradisjon. Da er det nu tid til å sylte kirsebærene som skal brukes i sausen til jul!
#Enkel #Dessert #Familie #Melk #Tradisjonell #Nordisk #Jul #Vinter
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
Passiv
20 min
Total
Ingredienser
600 g Kirsebær, modne med sten
300 g Syltesukker
3 dl Vann
3 spiseskje Rom, mørk
1 stk Vaniljestang, kornene
Atamon pulver etter smak
10 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Kok opp sukker, vann, rom og vaniljekorn i en gryte
2.
Ha kirsebærene ( behold stenene) i gryten og la det simre i ca 8 min.
3.
Fjern skummet med en hulskje. Skyll glassene i kokende vann og deretter i atamon utrørt i kokt atamonblandibg. Dette for å henme bakterievekst?
4.
Ha kirsebærene med laken i de atamon skyllede glass.
La det avkjøle uten låkk.
Lukk låkket, sett de rom syltede kirsebær-glassene et kjølig sted og vent på jul!
5.
bottom of page