top of page
matogglede
Se profil i appen
Søt gresskarvaffel
Sugen på noe søtt? Men også litt sulten, og du trenger påfyll av god næring? Da er denne gresskarvaffelen midt i blinken.
Høsten er for meg et synonym på gresskar. En grønnsak som ofte kun blir tenkt på som pynt i forbindelse med halloween. Det er synd, for den er så god og kan anvendes på en haug av ulike måter. I vaffler er den med på å skape en uimotståelig sødme samtidig som den gjør vaflene ekstra saftige og delikate.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Nordisk #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
5 min
Aktiv
10 min
Passiv
15 min
Total
Ingredienser
1 stykk Egg
0.5 dl Vann
0.5 dl Vaniljemelk (evt. vanlig melk + 3 dråper vaniljeessens)
30 gram Flaskegresskar
0.5 teskje Kanel
0.5 teskje Kardemomme
2 spiseskje Havremel (toppede skjeer)
0 0 Nøytral olje
1 posjoner
Slik gjør du
Bland sammen egg, vann og melk i en bolle.
1.
Skjær av skallet på gresskaret og rasp inn gresskar ved hjelp av et fint rivjern. Rør inn kanel og kardemomme. Spe med mel til du får en ganske tykk røre.
2.
La røren stå å svelle i ca. 5 min, mens du varmer vaffeljernet.
3.
Ha litt olje i jernet og stek vafler.
4.
Topping er valgfritt, for vaflene er gode som de er også. Jeg har valgt å toppe med fløtemysost, cottage cheese, jordbærsyltetøy, jordbær, peanøttsmør, syreblader og honning. - Den kombinasjonen anbefales!
5.
bottom of page