top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Søt gresskarvaffel

Sugen på noe søtt? Men også litt sulten, og du trenger påfyll av god næring? Da er denne gresskarvaffelen midt i blinken.

Høsten er for meg et synonym på gresskar. En grønnsak som ofte kun blir tenkt på som pynt i forbindelse med halloween. Det er synd, for den er så god og kan anvendes på en haug av ulike måter. I vaffler er den med på å skape en uimotståelig sødme samtidig som den gjør vaflene ekstra saftige og delikate.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Nordisk #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

5 min

Aktiv

10 min

Passiv

15 min

Total

Ingredienser

1 stykk Egg

0.5 dl Vann

0.5 dl Vaniljemelk (evt. vanlig melk + 3 dråper vaniljeessens)

30 gram Flaskegresskar

0.5 teskje Kanel

0.5 teskje Kardemomme

2 spiseskje Havremel (toppede skjeer)

0 0 Nøytral olje

1 posjoner

Slik gjør du

Bland sammen egg, vann og melk i en bolle.

1.

Skjær av skallet på gresskaret og rasp inn gresskar ved hjelp av et fint rivjern. Rør inn kanel og kardemomme. Spe med mel til du får en ganske tykk røre.

2.

La røren stå å svelle i ca. 5 min, mens du varmer vaffeljernet.

3.

Ha litt olje i jernet og stek vafler.

4.

Topping er valgfritt, for vaflene er gode som de er også. Jeg har valgt å toppe med fløtemysost, cottage cheese, jordbærsyltetøy, jordbær, peanøttsmør, syreblader og honning. - Den kombinasjonen anbefales!

5.

bottom of page