top of page
tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Saftig Appelsinkake

En fantastisk god kake som passer til de fleste anledninger. Deilig appelsinjuice gjør denne dekorative kaken skikkelig saftig. Og med en nydelig appelsin glaze blir dette fort en favoritt rundt kakebordet. Bare prøv selv da vel. (P.s: De 3 nederste ingrediensene i listen er til glacen.)

#Middels #Dessert #Snacks #Tradisjonell #Korn #Grønnsaker #Kake

Middels

Vanskelighetsgrad

50 min

Aktiv

Passiv

50 min

Total

Ingredienser

260 g Hvetemel

2 stk Egg

220 g Sukker

1 dl Rapsolje

2 teskje Vaniljesukker

2 dl Appelsinjuice

1.5 teskje Bakepulver

1 stk Appelsin

1 dl Youghurt naturell

1 teskje Salt

1 dl Appelsinjuice

1 dl Sukker

0.5 teskje Vaniljeessens

4 posjoner

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 °C.

Kle bunnen i en springform på ca 24 cm med bakepapir og smør sidene av formen med nøytral olje.

1.

Riv skallet av en appelsin. Kutt av topp og bunn og skjær bort skallet. Skjær skiver gjennom ekvator. Disse kan du spare til pynt.

2.

Pisk egg, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskall i 5 min med en miksmaster.

3.

Pisk inn oljen, bruk ca. 1 min på dette.

Bland inn yoghurt på lav hastighet, deretter appelsinjuicen litt og litt.

4.

Sikt mel, salt og bakepulver og bland forsiktig til en jevn røre. Ikke rør mer enn nødvendig.

5.

Hell røren i springformen.

6.

Sett kaken i ovn. Etter 35 minutter tar du ut kaken og pynter med appelsinskiver på toppen.

7.

Stek kaken videre i 10 minutter til.

La kaka avkjøle imens du lager glaze

8.

Glaze

Ha appelsinjuice og sukker i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst og du har en tykk konsistens. Du kan også tilsette litt likør eller vaniljeessens for ekstra smak. Det tar noen minutter å koke den inn så den tykner, ikke avkjøl den for mye før du har den over kaka.

9.

Fordel den lunkne glacen over kaka

10.

Da er det bare å servere denne nydelige kaken. Jeg har lagt noen appelsinbåter og sitronmelisse rund bare for syns skyld.

11.

bottom of page