top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Saftig kylling med brent aubergine- mouse og karamelisert gresskar

Lyst på en skikkelig god helgemiddag? Da anbefaler jeg dette. Saftig kylling, søtt gresskar og en rund auberginemouse løftet fram av litt frisk brokkoli, løk og tomat. Da du topper den med en fancy korianderolje i tillegg er det lite som slår festen en munnfull skaper - prøv selv 🙌🏻

#Middels #Hovedrett

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

10 min

Passiv

1 t 10 min

Total

Ingredienser

0.5 stykk Aubergine

1.5 spiseskje Tahini

2 spiseskje Sitronsaft

1 fedd Hvitløk

0 0 Salt

0 0 Pepper

2 stykk Kyllingfilet

4 skive Flaskegresskar

2 stykk Sjalottløk

0.5 bunt Basilikum

0.25 stykk Brokkoli

8 stykk Cherrytomater

1 bunt Koriander

1 dl Olivenolje

2 fedd Hvitløk

2 spiseskje Limesaft

1 teskje Spisskummen

0 0 Salt

0 0 Pepper

0 0 Nøytral olje

2 spiseskje Pinjekjerner

2.5 spiseskje Gresk yoghurt naturell

0.5 stykk Grønnsaksbuljong

0.5 dl Kokende vann

2 posjoner

Slik gjør du

Start med å varme ovnen til 220 grader varmluft. Pensle en halv aubergine (delt på langs) med olje og sett den i stekovnen. La steke seg mør, i ca. 30 min.

1.

Kutt skiver av gresskaret og stek dem på middels varme i en stekepanne til de blir gyldne på begge sider. Del sjalottløken sidelangs og la de brune seg sammen med gresskaret. Krydre alt med litt salt.

2.

Kok opp vann og rør ut grønnsaksbuljongen. Hell buljongen i pannen sammen med gresskaret og strø over blander med basilikum. La det steke til buljongen nesten er fordampet. Gjør plass til kullingen i pannen. Brun brystene lett på begge sider til de får gyllen stekeskorpe. Krydre lett med salt og pepper, før du setter hele panne i stekovnen. Stek i ca. 10 min til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr. (Steketid avhenger av størrelse på brystene.)

3.

Kok opp vann til brokkolien. Del brokkolien i fine buketter og kok i ca. 2 minutter. Ha deretter buketteke direkte over i isvann og la de ligge her fram til servering.

4.

Når auberginen er mør skraper du innmaten over i en bolle. Ha i yoghurt, tahini, hvitløk og sitronsaft før du moser det hele med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

5.

Sleng tomatene inn i ovnen de siste 5 minuttene av kyllingens steketid.

6.

Ha koriander, olivenolje, hvitløk, limesaft og spisskummen i en foosprosessor og kjør det sammen til en smood olje. Smak evt. til med salt og pepper.

7.

Rist pinjekjernene lett i en panne.

8.

Dander det hele: Plasser litt «brent aubergine- mouse» på tallerkene først, for deretter å legge kyllingen oppa. Fordel brokkoli, løk, tomat og gresskar ser du ønsker. Topp med pinjekjerner og korianderoljen.

9.

bottom of page