top of page
Matgladeglede
Se profil i appen
Salte lakrismandler
Salte lakrismandler er både sunn og god snacks. Hvis du bløtlegger og tørker mandlene først, blir næringsstoffene i mandlene enda mer tilgjengelig, og de blir mer magevennlige. Dette tar litt tid, men det er verdt det når du smaker det;) Jeg bruker dehydrator. Den står uforstyrret i kjellerstua, under en brannvarsler. Dermed går tørkingen av seg selv;)
#Enkel #Snacks #Lavkarbo #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
200 gram Mandler
4 spiseskje Salt
2 spiseskje Lakrispulver
2 dl Vann
2 posjoner
Slik gjør du
Legg mandlene i et glass som rommer 1 liter. Ta oppi 1 ss salt og fyll opp med vann. La stå i romtemperatur til neste dag
1.
Neste dag: hell av vannet og tørk mandlene, enten i stekovnen med døra svakt på gløtt, eller i en dehydrator, på 40-50 grader i ca 24 timer.
2.
Kok opp 2 dl vann med 3 ss salt. Trekk vekk fra plata og ha mandlene oppi. La trekke 30 minutter.
3.
Hell av vannet og ta mandlene tilbake til tørking, denne gang ca 8 timer, 40-50 grader, eller til de kjennes tørre ut.
4.
Når mandlene er tørre, ta de over i en skål og rør inn lakrispulveret.
5.
bottom of page