top of page
Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Scampi- og nudelsalat med peanøttdressing

Alt er godt med peanøttsmør! Inkludert denne herlige middagsalaten med nudler scampi og en nydelig peanøttdressing.

Husk på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Diabetes #Travel hverdag #Glutenfri #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

200 gram Risnudler

1 stykk Hjertesalet

1 stykk Agurk, skiver

150 gram Sukkererter, hakket

2 stykk Gullerøtter, skiver eller julienne

500 gram Scampi

0 0 Mynte- eller korianderblader

40 gram Peanøtter, til topping

0 0 Lime

3 spiseskje Peanøtter

2 spiseskje Riseddik

1.5 spiseskje Soyasaus

1 spiseskje Sesamolje

1 fedd Hvitløk, hakket

1 teskje Ingefær, revet

1 teskje Chilisaus

0 0 Vann, for å tynne ut dressingen

4 posjoner

Slik gjør du

Kok opp vann, slipp nudlene oppi og trekk til side.
La trekke under lokk i 5-10 minutter, litt avhengig av tykkelse på nudler.
Skyll i kaldt vann og hell litt olje over så de ikke klistrer.

1.

Visp sammen alle ingredienser til peanøttdressing, og ha i litt og litt vann for å tynne den ut til den får en passe fyldig konsistens.

2.

Varm opp olje, ha i reker dryss over pepper, salt og søt paprika.
Stek til i ca. 2 minutter på hver side.
Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.

3.

Hell det meste av peanøttdressing over de kalde nudlene og bland godt.
Tilsett grønnsaker, bland igjen og legg til reker.
Dryss over peanøtter og urter og server med resten av peanøttdressing og limebåter.

4.

bottom of page