top of page
Henrik

Henrik

Se profil i appen

Semitørket tomat

Semi-tørket tomat
Disse tomatene passer perfekt til pizza, pasta og som snacks. Lukten når de stekes er helt himmelsk

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 15 min

Total

Ingredienser

800 gram Cherrytomat

2 spiseskje Olje

1.5 teskje Sukker

1 teskje Salt

0 0 Pepper

2 fedd Hvitløk (valgfritt)

1.5 spiseskje Tørket oregano (valgfritt)

1.5 spiseskje Tørket timian (valgfritt)

2-4 Tablespoon Vann

8 posjoner

Slik gjør du

Samle alle ingrediensene.
Urter og hvitløk er valgfritt å bruke.
Jeg anbefaler at man første gang ikke bruker urter og hvitløk, slik at man senere har et utgangspunkt man kan leke seg med

1.

Knips tomatene av stilken og legg dem i en sil.
Skyll tomatene under rennende vann, og tørk dem lett i en håndduk

2.

Kutt tomatene i to, og legg den skårede siden opp i en ildfast form eller et stekebrett

3.

Valgfritt steg:
Finhakk hvitløk.
Dryss hvitløk, og/eller oregano, og/eller timian over tomatene

4.

Tenn ovnen på ca 100 grader varmluft (110 grader ved over- og undervarme)

5.

Dryss over sukker, salt, pepper og olje. Sett tomatene midt i ovnen i ca 3 timer. Tiden avhenger av ovnen og størreldene på tomatene. Jeg syntes tomatene er best dersom de fortsatt har noe saft i seg, men er tørre på utsiden

6.

bottom of page