top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Shakshouka med Chorizo og Mozzarella

Shakshouka er en utrolig god tomatbasert rett med egg som er veldig populær i Nord Afrikanske og Arabiske land. Det er også nasjonalretten i Israel. Det er en rett du kan tilpasse litt som du vil når du kan grunnoppskriften. Jeg har tilsatt chorizo og mozzarella denne gangen. Veldig godt!

#Enkel #Frokost #Lunsj #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

10 min

Passiv

25 min

Total

Ingredienser

160 g Chorizo

1 stk Løk

4 fedd Hvitløk

2 spiseskje Tomatpuré

1 teskje Spisskummen

1 teskje Paprikapulver

3 spiseskje Soltørkede tomater i olje

2 boks Hakkede tomater

1 spiseskje Sukker

Salt etter smak

Pepper etter smak

1 stk Mozzarella fersk

8 stk Egg

4 posjoner

Slik gjør du

Kutt chorizo i små biter. Grovhakk hvitløk og finhakk løken. Dersom du har hele soltørkede tomater hakker du de i mindre biter. Jeg pleier å kjøpe de som allerede er hakket. Del mozzarellaen i skiver.

1.

Stek chorizo og løk i litt olje. Når løken begynner å bli blank tilsetter du hvitløken. Stek i ca. 1 minutt. Rør så inn tomatpuré og krydderne.

2.

Rør så inn hakkede tomater, sukker og soltørkede tomater. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

3.

Lag 6 - 8 groper med en skje til eggene. Knekk eggene oppi gropene. Fordel mozzarella over sausen. Sett på lok og la det koke videre i 6 - 8 minutter, avhengig av hvor bløte du foretrekker eggene. Følg nøye med for det kan gå fortere også. Eggene skal få en hvit hinne.

4.

Server gjerne ved siden av et godt brød, foccacia eller pitabrød. Strø over litt fersk persille dersom du har det tilgjengelig.

5.

bottom of page