top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Sitronmuffins med smørkrem
Lagde disse fargerike sitronmuffinsene til Pride🌈
Oppskriften gir 12 medium muffins.
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
20 min
Passiv
35 min
Total
Ingredienser
113 gram Hvetemel
200 gram Sukker
2 spiseskje Revet sitronskall
0.4 teskje Natron
1.5 teskje Bakepulver
0.4 teskje Salt
170 gram Smeltet smør
2 stykk Egg
122 gram Rømme
0.5 dl Helmelk
0.5 dl Sitronsaft
227 gram Meierismør
500 gram Melis
4 spiseskje Helmelk
2 spiseskje Sitronsaft
2 teskje Vaniljeekstrakt
0.4 teskje Salt
12 posjoner
Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader.
1.
Bland sammen sukker og sitronskall i en foodprosessor. Dersom du ikke har en foodprosessor kan du blande det sammen i en pose og kna på posen slik at det blir godt blandet sammen.
2.
I en stor bakebolle blander du sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt.
3.
I en medium bolle blander du sammen smeltet smør, egg, melk, sitronsaft, rømme og sukkeret.
4.
Tilsett de våte ingrediensene i bakebollen med hvetemel. Rør sammen til en glatt røre.
5.
Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle. Stek i 17 minutter på 170 grader.
6.
For å lage smørkremen tilsetter du romtemperert smør, 100 gram melis, vaniljeekstrakt, sitronsaft og salt i en bakebolle. Pisk til du får en luftig krem. I 4 omganger tilsetter du 100 gram melis og 1 ss melk. Husk å skrape bollen mellom hver gang du tilsetter melisen.
7.
bottom of page