top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Sitronsnurrer
Sitron + gjærbakst =💛
Disse bollene er luftige, søte og syrlige. De kan også lages en dag i forveien. Gjør alt frem til steg 4. De kaldheves i kjøleskapet frem til de skal stekes. Ta ut av kjøleskapet 30 min før de skal stekes.
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 30 min
Passiv
2 t
Total
Ingredienser
2.5 teskje Tørrgjær
180 g Helmelk, lunken
2 spiseskje Honning
450 g Hvetemel
0.5 teskje Kardemomme
3 stk Egg
110 g Smør, smeltet
1 spiseskje Sitronskall, revet
85 g Smør, mykt
150 g Sukker
2 spiseskje Sitronskall, revet
60 g Meierismør, romtemperert
220 g Kremost, romtemperert
130 g Melis
1 teskje Sitronskall, revet
6 posjoner
Slik gjør du
Bland sammen lunken melk, tørrgjær og honning. La stå i 5 - 10 minutter.
1.
I mellomtiden tilsetter du hvetemel, kardemomme, egg, smeltet smør og revet sitronskall i en bakebolle. Tilsett så gjærblandingen. Elt deigen i 10 - 15 minutter. Du skal ha en myk og elastisk deig. Sett til heving i 1 time, eller til dobbel størrelse.
2.
Gjør klart fyllet ved å blande sammen sukker og sitronskall.
3.
Når deigen er ferdig hevet heller du den ut på en lett melet underlag. Kjevle ut til en rektangel på 25x40 cm. Smør utover mykt smør. Strø så sitronsukkeret over. Rull sammen til en lang pølse. Del i 12 like store deler. Sett i en smurt ildfast form. Etterhev i 20 - 30 minutter eller hev dem i kjøleskapet over natten dersom du lager de i forveien.
4.
Stek på 175 grader i 20 - 30 minutter.
5.
For å lage ostekremen pisker du smøret til det blir lyst og luftig. Pisk så inn ostekremen, melis og sitronskall. Smør ostekremen over de varme bollene.
6.
bottom of page