top of page
SukkerogMel

SukkerogMel

Se profil i appen

Sitronterte

Dere må prøve denne nydelig sitronterten. Veldig frisk, god og samtidig veldig enkelt å lage. 🍋

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 40 min

Total

Ingredienser

150 gram Havrekjeks

50 gram Smeltet smør

1 stykk Gelatinplate

1.5 dl Sitronsaft

2 spiseskje Revet sitronskall

150 gram Sukker

2 stykk Egg

1 stykk Eggeplomme

100 gram Kaldt smør i terninger

8 posjoner

Slik gjør du

Start med å lage kjeksbunn. Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform (eller terteform) med bakepapir.

1.

Finknus kjeksen så de er helt finkornet som sand og rør inn smeltet smør.

2.

Fordel kjeksbunnen utover kakeformen og ca. 1.5 cm opp langs kanten. Sett til side.

3.

For å lage sitronfyllet kan du først legge gelatinplaten i en skål med 1 liter kaldt vann. La den ligge der mens du gjør resten.

4.

I en kjele kan du vispe sammen sitronsaft, finrevet sitronskall, sukker, egg og eggeplomme.

5.

Sett kjelen på platen og varm opp på medium varme. Siden det er en del egg i må du ikke bruke for høy varme, da blir det bare eggklumper. Visp hele tiden.

6.

Sitronfyllet skal ikke koke! Når det har blitt såpass varmt at det begynner å tykne (ca. 82-83 grader) kan du ta kjelen av varmen og helle alt gjennom en sil. Det er viktig at du merker at fyllet faktisk har tyknet før du skrur varmen av.

7.

Skvis vannet ut av gelatinplaten og visp den inn i det varme fyllet.

8.

Visp så smørterningene inn så de smelter.

9.

Hell fyllet over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.

10.

Når kaken har “satt seg” kan du servere den. Pynt gjerne med friske bær eller server den som den er.

11.

bottom of page