top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Sitruslaks

Okei. Vet faktisk ikke hva jeg skal si, for om jeg skal være ærlig (uten å skryte), tror jeg dette er den beste oppskriften jeg noen gang har utarbeidet. Dette ble en smaksbombe av dimensjoner, og ikke bare det, men den er nøringsrik og varmende i tillegg. Garantert ikke siste gangen jeg lager denne! Skikkelig digg med hjemmelaget brød ved siden.

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Glutenfri #Fisk

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

1 stk Appelsin (saften)

0.5 stk Lime (saften)

1 stk Sitron (saften)

2 fedd Hviløk

0.5 teskje Ingefær

1 spiseskje Misopaste

1.5 dl Vann

1 teskje Sukker

1 dl Kokosmelk

100 g Laks

1 stk Vårløk

0.5 stk Appelsin

0.5 stk Spisspaprika

1 neve Mynte

Salt etter smak

Sitronpepper etter smak

Pepper etter smak

1 klype Chiliflaks

1 spiseskje Sesamolje

1 posjoner

Slik gjør du

Start med å presse saften ut av appelsinen, limen og sitronen. Bland saften sammen og sil den så den blir klump og steinfri.

1.

Finhakk hvitløk og ingefær, surr det lett i en kjele sammen med halvparten av sesamoljen til det blir gyllent.

2.

Bland deretter inn misopaste og rør godt før du tilsetter jusen fra sitrusfruktene og vann. Kok opp, og la det hele småkoke i ca. 10min.
Underveis kan du smake til med sukker, for å finne riktig sødme.

3.

Legg fisken på et bakepapir og krydre den lett med sitronpepper. Stek på 200 grader i ca. 5 min, eller til den så vidt er blitt bleket på utsiden. Den kan godt være rå inni, men den skal være såpass lett stekt at du fint kan dra den fra hverandre med to gafler.

4.

Snitt vårløken sidelengs, paprika og appelsin i skiver. Halvparten av mynten kan du finhakke, mens resten lar du forbli i blader.

5.

Sil suppen, så du sitter igjen med en klar «kraft» uten biter. Sett den tilbake på platen på lav varme og tilsett kokosmelk og resten av sesamoljen. Bland godt.

6.

Hell suppen i en skål. Dander appelsin, paprika, vårløk og mynte i bollen og fyll inn med laks innimellom. Krydre lett med pepper og chiliflaks på toppen, og rund av med å drysse over litt fihakket mynte.

7.

bottom of page