top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Sjokolade-espresso kake
Kaken til kaffeelskeren☕️
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 30 min
Total
Ingredienser
135 g Hvetemel
175 g Sukker
40 g Kakaopulver
0.5 teskje Bakepulver
1 teskje Natron
1 klype Salt
2 stk Egg
120 g Helmelk
120 g Rømme
110 g Olje
1 teskje Vaniljeekstrakt
1 spiseskje Espressopulver
115 g Smør, romtemperert
260 g Melis
1 spiseskje Vaniljeekstrakt
2 spiseskje Helmelk
1 teskje Espressopulver
6 posjoner
Slik gjør du
Sikt sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Sett til side.
1.
I en annen bolle pisker du sammen egg, melk, rømme, olje, vaniljeekstrakt og espressopulver. Pisk til du får en glatt røre. Hell de tørre ingrediensene over i de våte. Rør til det akkurat er blandet sammen.
2.
Ha røren over i en springform eller en ildfast form. Jeg brukte en liten ildfast form og en rundt form til å trykke ut kakene. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20 - 25 minutter. Avkjøl kaken helt på en rist.
3.
For å lage smørkremen pisker du smøret lyst og luftig i 1 minutt. Tilsett melis og pisk til alt er blandet godt sammen. I en liten kopp blander du sammen vaniljeekstrakt, melk og espressopulver. Rør til espressopulveret er helt oppløst. Tilsett dette i smørkremen. Pisk til kremen er luftig.
4.
Sett sammen kaken ved å smøre krem mellom lagene. Strø over litt (myye) sjokolade😋🍫
5.
bottom of page