top of page
KokkenogKonditoren
Se profil i appen
Sjokoladefondat
Sjokoladefondant er et legendarisk bakverk, og denne versjonen med mørk sjokolade er perfekt til gode bær, vaniljeis eller bærsaus. Denne er laget uten mel, og blir litt mer sufflerende, og det skader jo ikke!
#Middels #Dessert
Middels
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
10 min
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
100 g Smør
125 g Mørk sjokolade
50 g Sukker
3 stykk Egg
4 posjoner
Slik gjør du
Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft.
1.
Smelt sjokolade og smør i en gryte på middels varme
2.
Pisk lett sammen sukker og egg, og rør inn i den smeltede sjokoladen. Her er det lurt å bruke en stavmikser.
3.
Smør porsjonsformer med et tynt lag formfett eller matolje og fyll halveis opp med fondantrøren.
4.
Stek i 7 minutter, rist litt i formen, den skal ha satt seg litt. Er den før løs så kan du steke den litt til, men husk at kjernen skal være flytende.
5.
bottom of page