top of page
Deliciousbyjoma

Deliciousbyjoma

Se profil i appen

Sjokoladekake med peanøttkrem og salt karamelsaus

Dette en skikkelig lekkerbisk: to lags sjokoladekake fylt og toppet med luftig peanøttkrem og salt karamellsaus! Best av alt: den er plantebasert og ingrediensene fås på vanlig matbutikk 🥜🍫

#Middels #Dessert #Snacks #Gourmet #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Glutenfri #Kake #Jul #Påske #Bursdag #17. mai

Enkel

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

3 t

Passiv

5 t

Total

Ingredienser

3 dl Gryr fløte

5 spiseskje Peanøttsmør

Melis etter smak

120 g Sukker

110 g Plantebasert smør

Flaksalt etter smak

2 dl Sukker

4 spiseskje Klar edikk

4 spiseskje Bakekakao

2 teskje Vaniljesukker

2 teskje Bakepulver

12 posjoner

Slik gjør du

Begynn med å lage salt karamellsaus: del smøret i terninger og sett til side

1.

Varm fløten i en kjæle og sett til side

2.

Smelt sukkeret i en annen kjele. Rør godt under hele prosessen for å unngå klumper

3.

Når sukkeret er helt smeltet dras kjelen av platen og den fortsatt varme fløten røres inn - vær forsiktig: her kan det fort begynne å dampe og boble

4.

Når fløten og sukkeret er rørt sammen røres smørklumpene inn. Når blandingen er blitt lys og blank skal den avkjøles i 2-3 timer

5.

Forvarm ovnen på 180 grader

6.

Bland de sammen de tørre ingrediensene til sjokoladekakebunnen.

7.

Rør så inn edikk, plantemelk og olje til røren har blitt blank og mørk

8.

Hell røren i springfrom str. 20 - 22 og stek på midterste rille i ca. 50 minutt. Følg godt med, for steketiden varierer etter størrelse på springformen og ovnen.

Tips: Jeg pleier å stikke kaken i midten med en spiss kniv: dersom det ikke «våt» røre noe på den når jeg drar den ut er kaken ferdig.

Sett den kaken til side slik at den får avkjølt skikkelig. Dette er viktig for at man skal kunne skjære kaken i to fine halvdeler etterpå. Evt. kan man halvere røren og steke bunnen i to omganger. Steketiden blir da ca. 25-30 minutt.

9.

Begynn på peanøttkremen: stivpisk fløten og ved inn peanøttsmøret: jeg topper spiseskjeene mine meget godt, for å si det sånn 😉

Tips: dersom man bruker grovt peanøttsmør og har tenkt å pynte kaken med sprøytepose kan det være en fordel å kjøre peanøttsmøret i blender til det er blankt og fint for å unngå at sprøyteposen tetter seg.

10.

Smak til med melis: jeg bruker 4 toppede spiseskjeer, men her kommer det litt an på hvor søt man vil ha fyllet. Sett kald til kaken er avkjølt og klar for pynting.

11.

Ta frem igjen karamelsausen og visp til en luftig saus. Tilsett flaksalt etter smak. Fyll sausen i en sprøytepose med smal spiss.

Tips: har du ikke sprøytepose kan du smøre fylle sausen på en brød- eller frysepose og klippe av en av kantene også bruke den som sprøytepose.

12.

Når kaken er helt avkjølt deler du den i to omtrent like tykke bunner. Legg den ene på et kakefat og legg på et tjukt lag med salt karamelsaus. Deretter omtrent 1/3 del av peanøttkremen fulgt av enda et lag med salt karamelsaus. Legg på så den andre bunnen.

13.

Fyll resten av peanøttkremen på sprøytepose og pynt kaken som ønsket eller dander ved hjelp av slikkepott. Pynt kaken med resten av karamelsausen og topp med ønsket mengde raspet sjokolade og peanøtter.

14.

Nyt! 🤩

15.

bottom of page