top of page
baketid

baketid

Se profil i appen

Sjokolademakroner

Sjokolademakroner med sjokoladefyll. Oppskriften gir 16-18 stk.

#Middels #Dessert #Fransk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

2 t

Passiv

3 t

Total

Ingredienser

2 stykk Eggehvite (store egg)

100 gram Sukker

90 gram Mandelmel (ikke fettredusert)

100 gram Melis

1 spiseskje Kakaopulver

1 klype Salt

100 gram Lys kokesjokolade

0.5 dl Fløte

50 gram Smør

16 posjoner

Slik gjør du

Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs.

1.

Bland melis, mandelmel og kakaopulver sammen i en egen bolle. Bland disse tre ingrediensene godt.

2.

Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.

3.

Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp "macaronage"-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.

4.

Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.

5.

La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.

6.

Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de "disser".

7.

La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

8.

Finhakk sjokoladen og putt i en skål.

9.

Varm opp fløten, men den skal ikke koke.

10.

Rør sjokoladen sammen, og ha oppi smør i små terninger. Rør til smøret har smeltet inn.

11.

Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå til den er såpass stiv at du kan fylle makronene.

12.

bottom of page