top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Sjokolademuffins fylt med saltkaramell

Pyntet med smørkrem.

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

20 min

Passiv

40 min

Total

Ingredienser

130 gram Hvetemel

40 gram Bakekakao

0.5 teskje Bakepulver

0.5 teskje Natron

0.4 teskje Salt

113 gram Smeltet smør

100 gram Brunt sukker

100 gram Hvitt sukker

2 stykk Egg

2 teskje Vaniljeekstrakt

1.5 dl Melk

3 spiseskje Sitronsaft

50 gram Sukker

25 gram Smør

2 spiseskje Vann

1 dl Fløte

0 0 Salt

12 posjoner

Slik gjør du

Bland sammen melk og sitronsaft. Sett til side.

1.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, natron og salt. Sett til side.

2.

Pisk sammen hvitt sukker, brunt sukker og smeltet smør til det blir en glatt røre i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter ett og ett egg. Skrap ned kanten på bakebollen mellom hvert egg. Rør inn vaniljeekstrakt og pisk i 1 minutt.

3.

Tilsett 1/3 av melblandingen i bakebollen. Rør bare til det akkurat en blandet sammen. Tilsett så halvparten av melken. Rør forsiktig sammen. Tilsett resten av melblandingen og melken. Rør til det akkurat er blandet sammen. Hvis du rører for mye risikerer du at muffinsene blir kompakte og tørre.

4.

Fordel røren i 12 muffinsformer. Formene skal være halvfulle. Stek i 18 - 20 minutter på 180 grader.

5.

Avkjøl muffinsene på en rist.

6.

Mens muffinsene avkjøles kan du lage den salte karamellen. Tilsett sukker, smør og vann i en tykkbunnet kjele. Sett stekeplaten på full styrke og la blandingen smelte mens du rister litt på gryten. Det går ganske kjapt til det begynner å boble.

7.

Når det begynner å boble rører du rundt med en stresleiv så det ikke svir seg i bunnen. La karamellen boble til den går en gyllen farge. Når karamellen er gyllen tilsetter du halvparten av fløten. Pass på, det er veldig varmt fra dampen når du tilsetter fløten og rører rundt.

8.

Når fløten og karamellen er godt blandet, har du i saltet. Dra gryten av platen og tilsett resten av fløten. Rør godt sammen. Smak til med mer salt dersom du ønsker det. Hell karamellen over i en skål eller boks. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

9.

Ha karamellsaus i en sprøytepose. Stikk ut en liten grop på 1 - 2 cm i midten av muffinsene. Fyll hullene med karamellsaus. Sprøyt deretter over ønsket glasur/krem. Jeg brukte vanlig smørkrem😋

10.

bottom of page