top of page
BrodreneMat

BrodreneMat

Se profil i appen

Soppsuppe

Nydelig suppe. Passer perfekt til kalde vinterdager ūüėč

#Middels #Hovedrett #Suppe #Gr√łnnsaker #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

20 min

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

20-30 g Shiitake sopp (t√łrket)

300 g Champignon

400 g Aromasopp

400 g Kyllingfilet

6 stk Sjalottel√łk

5 fedd Hvitl√łk

1 stk Purre

4 stk Guler√łtter

2 stk Selleri

Gr√łnnsaksfond etter smak

Hvitvin etter smak

1 dl Fl√łte

Persille etter smak

6 posjoner

Slik gjør du

Legg shiitake-soppen i en skål med vann. La de stå slik i minst 5 minutter.

1.

Skjær kyllingfiletene i terninger. Stek filetene i en panne og sett den til side.

2.

Hakk champignon og aromasopp og stek de i en gryte.

3.

Sil vannet fra shiitakene over i en kopp eller et beger

4.

T√łrk shiitakene i papir og hakk de. Legg de deretter over i gryten med resten av soppen (champignon og aromasopp).

5.

Hakk sjalottel√łk og hvitl√łk og stek det i gryte p√• svak/middels varme. Tilf√ły ogs√• en skvett hvitvin. La det st√• slik til vinen er kokt inn.

6.

Skj√¶r purre, guler√łtter og selleri og ha de i gryten (gryten med l√łk/hvitl√łk). R√łr rundt jevnlig til gr√łnnsakene blir myke.

7.

Tilsett kokende vann. Ha i litt gr√łnnsaksfond (eller buljong) i vannet f√łr det helles i. Vi brukte flytende fond. La det st√• p√• svak/middels varme i minst 5 min.

8.

Ha soppen i gryten.

9.

Ha kyllingen i gryten.

10.

Ha vannet fra shiitake-soppen i.

11.

Tilsett fl√łte.

12.

Ha persille på toppen.

13.

La suppen st√• p√• svak/middels varme til du synes den har riktig konsistens. Tilsett vann l√łpende.

14.

bottom of page