top of page
Simonsen67
Se profil i appen
Spicy kjøttboller
Passe spicy kjøttboller til tapasbordet.
#Enkel #Hovedrett #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
800 g Kjøttdeig
400 g Karbonadedeig
2 stk Chili
5 fedd Hvitløk
0.5 stk Gul løk
0.5 stk Rød løk
2 teskje Salt
2 teskje Pepper
2 teskje Paprika tørr
2 dl Fløte
1 stk Kruspersille
2 stk Egg rå
8 posjoner
Slik gjør du
Start med å finhakke løk, chili, hvitløk og kruspersille.
1.
Putt kjøttdeigen og karbonadedeigen oppi bollen til kjøkkenmaskinen, eller legg alt i en stor bolle om du vil blande sammen for hånd.
2.
Strø over salt, pepper og paprika. Tilsett 2 rå egg. Tilsett alle finhakkede ingredienser. Start kjøkkenmaskinen og hell oppi fløte til du er fornøyd med konsistensen. Ca. 2 dl pleier å være passelig. Legg plastfolie over bollen og la den stå og hvile litt. Gjerne litt kjølig.
3.
Stek kjøttbollene på stekepanne. Bruk godt med smør. Bruk en teskje eller middels stor skje til å forme kjøttbollene i hånden. Dypp skjeen i litt lunkent vann innimellom slik at farsen blir lettere å jobbe med. Et tips kan være å ikke gjennomsteke kjøttbollene på stekepannen. De blir saftigere om man bare bruner de på panne, for deretter å legge de i en ildfast form og varme de på 180 grader i stekeovn i 10-15 min.
4.
bottom of page