top of page
Matpaafat_monika

Matpaafat_monika

Se profil i appen

Steinsopprisotto

Nydeleg krema steinsopprisotto med smørsteikt champinjong som garnityr. Ville sjølvsagt valgt smørsteikt steinsopp dersom det var sesong.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

5 min

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

3 dl Tørket steinsopp

1 fedd Kvitløk

1/2 stykk Løk

1 dl Kvitvin

1 teskje Olivenolje

1 spiseskje Smør

3 dl Risottoris

1 dl Veske fra soppen/bløtlegginga

6 dl Kyllingfond

2.5 dl Raspet Parmesan

1 spiseskje Hagetimian

2 spiseskje Finkutta bladpersille

1 teskje Sitron

1 klype Flaksalt

1 teskje Grovkvernet pepper

1 klype Parmesanflak

2 posjoner

Slik gjør du

Start med å legge 1 neve sopp i varmt vatn i min 30 min.

1.


Surr 1 fedd kvitløk og 1/2 løk i smør og olje. Når dette er mjukt og blankt tilsetter du 1 dl vin og 3 dl risottoris og la dette koke inn. Ha så i soppen (ta vare på vatnet den låg i) Surr litt, før du har i veske så det dekker over ris, løk og sopp.

2.


Som veske sper du med god kraft.
Totalt brukte eg 6 dl kyllingkraft og 1 dl veske frå soppen.

Ha på litt og litt veske så alt er såvidt dekka. Dette tar ca 18-20 min.

3.

Når risottorisen er kokt og det er lite veske igjen, tilsetter du 1 ss smør og ein neve parmesan. Sull dette rundt og tilsett så 1 ss blader frå hagetimian, 2 ss finhakka bladpersille, ein skvis sitron og litt flaksalt.

Topp det heile med enda meir parmesan, meir urter, grovkverna pepper og finraspa skall av sitron.

Eg sprøsteikte og litt steinsopp og sjampinjong i smør til garnityr.

Tørka sopp kan du kjøpe om du ikkje vil plukke sjølv. Det finnes og ferdige blandinger med risottoris og tørket sopp som kun treng god kraft.

4.

bottom of page