top of page
Aichas Mat
Se profil i appen
Stekt ris med kylling og egg
Det fine med denne oppskriften er at den er enkel og allsidig. Du kan bruke nesten hvilken som helst type grønnsaker og proteiner du tilfeldigvis har for hånden, og det er en fin måte å bruke rester av ris. Andre type grønnsaker jeg liker å bruke for å variere denne oppskriften er brokkoli, sopp, bønnespirer og paprika. Kylling kan erstattes med reker, skinke og kjøtt. For å få best resultat når man lager stekt ris må man bruke ris som er kald. Du må planlegge eller bruke rester. Nylaget varm ris vil ikke steke like godt og blir fort til klebrige klumper. Bruk høy varme når du steker risen.
#Middels #Hovedrett #Egg
Middels
Vanskelighetsgrad
Aktiv
20 min
Passiv
20 min
Total
Ingredienser
2 stk Kyllingfileter i små biter
4 dl Ris, kokt
3 stk Gulerøtter, i små terninger
3 stk Vårløk
2 fedd Hvitløk, finhakket
150 g Erter, frosne
3 stk Egg, vispet sammen
2 spiseskje Soyasaus
1 spiseskje Sesamolje
0 0 Nøytralolje til steking
4 posjoner
Slik gjør du
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene over på en tallerken.
1.
Skill det hvite fra det grønne på vårløken og skjær i tynne skiver. Ha i litt mer olje i woken og fres gulrot og den hvite delen av vårløken. Tilsett hvitløk, og erter og fres videre under omrøring.
2.
Ha i kokt ris og eventuelt mer olje . Tilsett soyasaus og stek risen sammen med grønnsakene i omtrent 2 minutter til risen er blank.
3.
Skyv grønnsakene og risen til side og lag et rede. Hell eggene i midten og rør forsiktig for å lage eggerøre. Hakk litt i eggerøret til smuldret konsistens.
4.
Tilsett kylling, det grønne fra vårløken, og sesamolje og blandt alt godt sammen. Smak til med mer soyasaus eller server ved siden av
5.
bottom of page