top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Stekt torsk med asparges, nypotet og mosselinesaus.

Nu er det aspargessesong!
Asparges med Mosselinesaus smaker himmelsk.
Vinforslag: Den «eggede» og syrlige sausen krever en intens og kraftig hvitvin. Gode forslag er: Sauvignon blanc fra New Zealand, Kraftig Riesling fra Alsace eller Champagne.

#Middels #Hovedrett #Familie #Egg #Fisk #Melk #Tradisjonell #Fisk og sjømat #Grønnsaker #Saus #Fransk #Sommer

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

1 kilo Nypotet

400 g Asparges, grønne

800 g Torskefilet

1 stk Sjalotteløk

1 dl Hvitvinseddik

2 dl Hvitvin, tørr

3 stk Eggeplommer

250 g Smør

1 teskje Sitronsaft

2 dl Fløte, krem

Salt etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Finn frem ingrediensene.

1.

Sett nypoteten til damping, ca 20 min.
Hakk sjalotteløken og kok den inn med eddik og hvitvin.
Kokes inn til 1/2 dl.

2.

Avkjøl løk/hvitvinsblandingen litt og tilsett eggeplommene, et av gangen, mens det piskes kraftig til en lett og luftig konsistens.

3.

Tilsett smøret litt etter litt ved svak varme. Pass på at varmen ikke blir for høy, da vil sausen skille seg.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4.

Stivpisk føten til krem og vend den forsiktig inn i sausen. Mosselinisausen ( Hollandaisesaus tilsatt krem) holder seg luftig i ca 15 min.
Kremen bør derfor vendes i rett før servering.

5.

Ha salt og pepper på begge sider av torskefileten. Og stek ved kraftig varme i 2 min på hver side.
Knekk nederste del av aspargesen og kok opp lettsaltet vann. Kok aspargesen lett møre i ca 4 min.
Hell av kokevannet og skyll raskt i isvann.

6.

Server torsken med potet, asparges og Mosselinesaus.
Jeg har valgt å servere en kraftig Riesling fra Alsace til denne retten.
Velbekomme!!

7.

bottom of page