top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Stromboli

Fylt brød fra Italia 🇮🇹

#Middels #Lunsj #Kveldsmat #Glutenfri #Melk #Korn #Brød #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 30 min

Total

Ingredienser

500 g Hvetemel

3 dl Vann

2 teskje Tørrgjær

3 teskje Olivenolje

1.5 teskje Salt

1 teskje Havsalt

Rosmarin etter smak

Pepper etter smak

1 kopper Soltørkede tomater

0.5 kopper Oliven

Prosciutto etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Hell gjær i vannet og la stå i fem min før du rører om. Ha mel og salt i en bakebolle og tilsett gjærblanding og olivenolje. Elt deigen i 10 min og sett til heving.

1.

Etter at deigen har hevet til dobbel størrelse i ca 1,5-2 t, elter du den og lar den hvile i 4 min. Kjevle ut til et rektangel på ca 35-20 cm. Dekk til og la hvile i 10 min.

2.

Pensle deigen med olje og strø hvitløk utover. Fyll med resten av fyll og urter. Rull sammen fra kortsiden og legg brødet på en stekeplate. Stikk hull i toppen og dryss havsalt, olje og urter over. Stek i 1 time på 200 grader.

3.

bottom of page