top of page
may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød, trinn for trinn

#Middels #Frokost #Lunsj #Trening og fitness #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

750 g Vann

250 g Surdeigstarter

1 spiseskje Salt

4 posjoner

Slik gjør du

Du trenger først en bakeklar surdeigstarter

1.

Rør sammen mel, vann og surdeig og la dette hvile en liten time.

2.

Dryss over en ss salt og bland denne godt inn i deigen. Dekk til og la deigen vente en liten time til.

3.

Strekk deigen over seg selv fra 4 sider. Deigen skal nå være såpass elastisk at den ikke ryker.
Gjenta dette 2-3 ganger med 30 min mellomrom. Dette er for å bygge styrke i deigen din

4.

Hvelv deigen ut på bordet og del den i to brødemner. Her tar du en til to omganger med strekk og brett på hvert brød med 30 min mellom, som forrige trinn

5.

Så skal brødene strammes og formes. Legg hendene bak brødet og dra det rolig mot deg selv. Her kan du både se og føle at deigen strammer seg og blir spent under hendene dine.
Så legges de i hver sin hevekurv, etterheves på benk en times tid før de settes i kjøl over natta

6.

Steking:
Varm opp oven så varmt den går, gjerne med pizzasten eller stål.
Skjær et snitt i brødene og stek på 240grader i 40-50 min, gjerne med damp

7.

bottom of page