top of page
bakselvno

bakselvno

Se profil i appen

Surdeigsfocaccia

Jeg føler alt kan bedres med surdeig, og Focaccia er ingen unntak. Surdeigen hever fint i en Focaccia og vil gi en bedre smak enn hva tradisjonell gjær vil gjøre. Noe ekstra tid vil det jo ta, men jeg føler det verdt det!

 

#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Gourmet #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Glutenfri #Korn #Siderett #Brød #Surdeig #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

18 t

Passiv

18 t 20 min

Total

Ingredienser

1000 g Hvetemel

835 g Vann

200 g Surdeig

25 g Salt

50 g Olivenolje

10 posjoner

Slik gjør du

Bland alle ingredienser i kjøkkenmaskinen, og her vil jeg anbefale å bruke K-vispen til kjøkkenmaskinen grunnet en veldig bløt deig. Hvis du setter i gang med eltekroken vil det ta lengre tid enn vanlig på grunn av kroken ikke får jobbet ordentlig med selve deigen.

1.

Deigen vil ha en bløt konsistens, men jeg bruker å bygge opp glutenet på samme måte som jeg gjør med en brøddeig, og sjekke glutennettverket med en vindustest.

2.

Dette kan du gjøre ved å ta tak i en klump med deig og dra den forsiktig ut fra midten for å se om du kan klare å lage et vindu uten at deigen revner. Hvis det blir et vindu, så har du bygd opp glutennettverket og deigen er klar til heving.

3.

Deigen kan nå gå til bulkheving og kan heve i fra 4-12 timer i romtemperatur.

4.

Etter endt bulkheving, klem deigen sammen og legg over i steikebrett med bakepapir og trykk den utover på brettet. La deigen etterheve i 2-4 timer.

5.

 

Tøm over olje og spre utover salt og urter. Klem toppingen ned i deigen med fingrene, slik at det bli vilkårlige lommer med godsaker.

6.

Sett inn i forvarmet ovn på 225°c med over- og undervarme.

7.

Stek i 30-40minutter og hvis du er usikker, sjekk med et steketermometer. Viser steketermometeret mellom 94 og 97 grader, så er den ferdigstekt.

8.

bottom of page