top of page
may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Surdeigshorn

Myke gode surdeigshorn. Veldig enkel oppskrift

#Enkel #Frokost #Lunsj #Travel hverdag #Prisbevisst #Nordisk #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

250 g Surdeig

2 spiseskje Sukker

1 teskje Salt

2 dl Vann

3 dl Valgfri melk

2 stykk Egg

100 g Mykt smør

8 posjoner

Slik gjør du

Kjør alt utenom smør i kjøkkenmaskin i 10-15 min (eller for hånd 20-30 min)
Bak inn smør, sett deig til heving i ca 2-4 timer i romtemp. La den så hvile i kjøl over natta

1.

Dagen etter, del deigen i 2 leiver som du kjevler ut til rund pizzaform

2.

Del hver leiv i 8 pizzastykker, her pleier jeg å bruke en pizzarulle 😊 Her kan du og legge fyll på hvert enkelt stykke om du ønsker det

3.

Rull inn mot midten og form fine horn. La etterheve 1-2 timer under klede, pensle med egg, før de stekes på 225 grader i 15-20 min

4.

Kos deg med nybakte horn 👌🏻
Deigen kan gjøres grovere ved å bytte ut litt av melet med sammalt, grovt mel, eller havregryn

5.

bottom of page