top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Tørket grønnalge og tang som krydder i maten.
Det er ikke påvist giftige arter i Scandinavia.
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene og mer mineraler enn noen annen matvaregruppe. Tørket blir algen konsentrert og næringsverdiene øker selv i små mengder (som en teskje). Næringsverdiene avhenger også av høstetid og vannkvalitet / geografi. Tang og tare inneholder proteiner, fettstoffer som Omega 3 og antioksidanter. Komplett næringsinnhold vil etterhvert komme i matvaretabellen.no
Kilde: Havforskningsinstituttet.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Bærekraftig
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
1 kilo Tang
1 posjoner
Slik gjør du
Ut i sjøen og plukk alger, tang og tare.
Skyll den godt i sjøvann før du tar den med hjem. Ikke skyll i ferskvann. Blir da slimete.. Legges ut og tørres med papirhåndkle eller kjøkkenhåndkle.
Legges over på brett med bakepapir. Tørkes i ovnen på 60 grader til den er fullstendig tørket. Tar litt tid.
Noen tangarter kan også syltes. Bruk Google og søk etteg oppskrift der.
Tangen som er tørket, kegges på glass. Knuses i en morter ved bruk. Tilføres i supper, sauser, salater mm.
1.
Sagtang.
2.
Trøffeltang/grisetang
3.
Blæretang
4.
Tarmgrønske
5.
bottom of page