top of page
BakogStek
Se profil i appen
Thaisalat med indrefilet av svin
En søt, syrlig og spicy salat fra det asiatiske hjørnet. Helgekos!
#Enkel #Hovedrett #Lavfett #Thai
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 30 min
Total
Ingredienser
400 gram Indrefilet av svin
125 gram Risnudler
2 stykk Gulrot
1 stykk Rødløk
1 pakke Sukkerter
0.5 stykk Agurk
2 fedd Hvitløk
1 stykk Rød chili
0.5 dl Fiskesaus
1 stykk Saft fra lime
3 teskje Sukker
0.5 dl Soyasaus
0 0 Koriander/Basilikum
0 0 Peanøtter
2 posjoner
Slik gjør du
Lag marinade til kjøttet.
Riv 1 fedd hvitløk, finhakk 1/2 rød chili og bland med soyasaus og en teskje sukker.
Legg kjøttet i marinaden og la ligge i minimum 30 min - opptil et døgn.
1.
Lag sausen mens kjøttet marinerer. Finhakk 1 fedd hvitløk, 1/2 rød chili og bland sammen med fiskesaus, sukker og juice fra 1/2 - 1 lime. Smak deg frem - sausen skal være en miks mellom syrlig, søt og spicy.
2.
Sett ovnen på 125 grader. Nøytral olje i stekepanna. Brun kjøttet på høy varme på alle sider. Overfør til en ildfast form og sett inn i ovnen til kjernetemperaturen når 64-65 grader (medium). La kjøttet hvile i minimum 10 minutter.
3.
Dekk nudlene i kokende vann og la de trekke i 4-5 minutter til de er myke. Skyll deretter i kaldt vann og sett til side.
4.
Mens kjøttet står i ovnen klargjør du salaten.
Finstrimle gulrot, kutt rødløk i tynne skiver, agurk i tynne skiver og del sukkerertene i to. Riv urtene grovt og grovhakk peanøtter
5.
Anrett salaten. Fordel grønnsaker og nudler på fatet. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg disse over salaten. Topp med urter, saus, finsnittet chili og hakkede peanøtter! En Big Wave til gjør kvelden middagen komplett.
6.
bottom of page