top of page
BakogStek

BakogStek

Se profil i appen

Thaisalat med indrefilet av svin

En søt, syrlig og spicy salat fra det asiatiske hjørnet. Helgekos!

#Enkel #Hovedrett #Lavfett #Thai

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 30 min

Total

Ingredienser

400 gram Indrefilet av svin

125 gram Risnudler

2 stykk Gulrot

1 stykk Rødløk

1 pakke Sukkerter

0.5 stykk Agurk

2 fedd Hvitløk

1 stykk Rød chili

0.5 dl Fiskesaus

1 stykk Saft fra lime

3 teskje Sukker

0.5 dl Soyasaus

0 0 Koriander/Basilikum

0 0 Peanøtter

2 posjoner

Slik gjør du

Lag marinade til kjøttet.
Riv 1 fedd hvitløk, finhakk 1/2 rød chili og bland med soyasaus og en teskje sukker.
Legg kjøttet i marinaden og la ligge i minimum 30 min - opptil et døgn.

1.

Lag sausen mens kjøttet marinerer. Finhakk 1 fedd hvitløk, 1/2 rød chili og bland sammen med fiskesaus, sukker og juice fra 1/2 - 1 lime. Smak deg frem - sausen skal være en miks mellom syrlig, søt og spicy.

2.

Sett ovnen på 125 grader. Nøytral olje i stekepanna. Brun kjøttet på høy varme på alle sider. Overfør til en ildfast form og sett inn i ovnen til kjernetemperaturen når 64-65 grader (medium). La kjøttet hvile i minimum 10 minutter.

3.

Dekk nudlene i kokende vann og la de trekke i 4-5 minutter til de er myke. Skyll deretter i kaldt vann og sett til side.

4.

Mens kjøttet står i ovnen klargjør du salaten.
Finstrimle gulrot, kutt rødløk i tynne skiver, agurk i tynne skiver og del sukkerertene i to. Riv urtene grovt og grovhakk peanøtter

5.

Anrett salaten. Fordel grønnsaker og nudler på fatet. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg disse over salaten. Topp med urter, saus, finsnittet chili og hakkede peanøtter! En Big Wave til gjør kvelden middagen komplett.

6.

bottom of page