top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

TIRAMISU MED ROM

Min beste Tiramisu etter å ha prøvd flere varianter

#Middels #Dessert #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

Passiv

20 min

Total

Ingredienser

2.5 dl Kaffe, sterk

50 g Sukker

2 spiseskje Rom, mørk og god

6 stk Eggeplommer

375 g Mascarpone

2 dl Kremfløte

1.5 pakke Ladyfingers

4 spiseskje Kakao til pynt

4 spiseskje Revet mørk sjokolade

4 spiseskje Rom, mørk og god

150 g Sukker

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Finn frem et avlangt fat som passer til lengden av ladyfingers. Hell i den sterke, varme kaffen. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Tilsett rom.

2.

Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
Pisk inn Rom i en tynd stråle

3.

Pisk Mascarponen forsiktig til en jevn krem. Pisk forsiktig inn kremfløten til du får en luftig krem.

4.

Først vendes forsiktig inn ca 1/3 av eggedosisen i kremen. Deretter vendes forsiktig resten av eggedosisen i.

5.

Finn frem en form med høye kanter. Prøv deg frem så der blir plass til Ladyfingers i to lag. De skal ligge tett.
Dypp ladyfingers hurtig i kaffe-/rom-blandingen. Først den ene side og så den andre. De må ikke bli våte.
Legg det første laget med ladyfingers tett i tett. Legg halvdelen av kremen i ett jevnt lag over. Legg neste laget med ladyfingers oppå og til sist resten av kremen. Dekk til formen og sett den pp kjøl ca et døgn.

6.

Før servering siktes over kakao i et tykt lag. Deretter revet god, mørk sjokolade!!

7.

bottom of page