top of page
tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Toms fiskesuppe med laks

Fiskesuppe er jo bare nydelig godt. Og det tar ikke lange tiden å lage en god suppe heller. Denne er lagd på fiskebuljong, men du kan jo selvfølgelig lage fiskekraft selv.

#Enkel #Hovedrett #Tradisjonell #Suppe #Fisk og sjømat

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

Passiv

25 min

Total

Ingredienser

1 stk Løk

3 stk Gulrot

4 stk Laksestykker (jeg bruker Firstprice)

3 stk Buljongterning (fisk)

1 liter Vann

1 dl Fløte

5 stk Reddik

0.5 stk Paprika

4 stk Vårløk

Salt etter smak

Pepper etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Kutt opp paprika, vårløk, løk og gulrot

1.

Skjær reddik i skiver

2.

Ta skinnet av laksen og del laksen i terninger

3.

Fres grønnsakene i en kasserolle eller dyp panne med litt olje. Ca. 2 minutter

4.

Fyll opp med vann og tilsett buljongterninger. La koke i 2-3 minutter

5.

Om du vil jevne ut suppen med maizena og vann gjør du det nå. Jevn til ønsket tykkelse.

6.

Tilsett fløten og smak til med salt og pepper

7.

Ha så i laksebitene og reddik. La dette kun trekke i suppen i 3-5 minutter. Du kan røre med det samme du tilsetter fisken, men ikke etterpå. Laksebitene må være hele.

8.

Da er det bare å servere. Jeg serverer gjerne med litt loff.

9.

bottom of page