top of page
MidttunMat
Se profil i appen
Twix
En kake med sprø bunn, deilig karamell og sjokolade, som minner om Twix-sjokoladen.
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
2 t
Passiv
3 t
Total
Ingredienser
250 g hvetemel
75 g hvitt sukker
2 teskje vaniljesukker
200 g smør
1 klype flaksalt
400 g kondensert (1 boks)
150 g smør
100 g brunt sukker
250 g lys sjokolade
50 g mørk sjokolade
10 posjoner
Slik gjør du
MØRDEIG:
1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt lett sammen.
2. Tilsett smør.
3. Kjør blandingen i en food processor med hakkekniv, til den begynner å samle seg. Ta deigen ut på bakebordet og klem den godt sammen.
1.
MØRDEIG:
4. Dekk en liten langpanne (ca 40 x 25 cm) med bakepapir.
5. Klem mørdeigen godt utover langpannen med fingrene.
6. Prikk bunnen lett med en gaffel.
2.
MØRDEIG:
7. Stek bunnen midt i ovnen, ved 150°C i ca. 30 minutter. Den skal da være gjennomstekt og litt gyllen.
8. Avkjøl kaken i formen.
3.
KARAMELL:
1. Ha kondensert melk, smør og sukker i en kjele.
2. Varm opp blandingen mens du rører til smøret smelter. La den småkoke i ca 15 minutter på medium varme. (Det beste er å røre hele tiden, så den ikke svir seg.)
4.
KARAMELL:
3. Etter ca 15 minutter vil blandingen bli tykkere i konsistensen og fargen som lysebrun karamell.
5.
KARAMELL:
4. Avkjøl karamellen litt (ca 15 min) i romtemperatur, før du smører den utover mørdeigen. *
5. La kaken stå i romtemperatur slik at karamellen avkjøles og stivner på toppen.
6.
SJOKOLADETOPPING:
1. Smelt melkesjokoladen, i mikroovn eller over vannbad.
7.
SJOKOLADETOPPING:
2. Avkjøl gjerne sjokoladen i kjøleskapet i noen minutter, før den smøres utover.
8.
SJOKOLADETOPPING:
3. Lag rillemønster med en gaffel.
9.
La kaken stå kjølig (gjerne i kjøleskapet), til sjokoladen er helt stivnet.
10.
Twixen kan godt oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
11.
bottom of page