top of page
MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Twix

En kake med sprø bunn, deilig karamell og sjokolade, som minner om Twix-sjokoladen.

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

2 t

Passiv

3 t

Total

Ingredienser

250 g hvetemel

75 g hvitt sukker

2 teskje vaniljesukker

200 g smør

1 klype flaksalt

400 g kondensert (1 boks)

150 g smør

100 g brunt sukker

250 g lys sjokolade

50 g mørk sjokolade

10 posjoner

Slik gjør du

MØRDEIG:
1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt lett sammen.
2. Tilsett smør.
3. Kjør blandingen i en food processor med hakkekniv, til den begynner å samle seg. Ta deigen ut på bakebordet og klem den godt sammen.

1.

MØRDEIG:
4. Dekk en liten langpanne (ca 40 x 25 cm) med bakepapir.
5. Klem mørdeigen godt utover langpannen med fingrene.
6. Prikk bunnen lett med en gaffel.

2.

MØRDEIG:
7. Stek bunnen midt i ovnen, ved 150°C i ca. 30 minutter. Den skal da være gjennomstekt og litt gyllen.
8. Avkjøl kaken i formen.

3.

KARAMELL:
1. Ha kondensert melk, smør og sukker i en kjele.
2. Varm opp blandingen mens du rører til smøret smelter. La den småkoke i ca 15 minutter på medium varme. (Det beste er å røre hele tiden, så den ikke svir seg.)

4.

KARAMELL:
3. Etter ca 15 minutter vil blandingen bli tykkere i konsistensen og fargen som lysebrun karamell.

5.

KARAMELL:
4. Avkjøl karamellen litt (ca 15 min) i romtemperatur, før du smører den utover mørdeigen. *
5. La kaken stå i romtemperatur slik at karamellen avkjøles og stivner på toppen.

6.

SJOKOLADETOPPING:
1. Smelt melkesjokoladen, i mikroovn eller over vannbad.

7.

SJOKOLADETOPPING:
2. Avkjøl gjerne sjokoladen i kjøleskapet i noen minutter, før den smøres utover.

8.

SJOKOLADETOPPING:
3. Lag rillemønster med en gaffel.

9.

La kaken stå kjølig (gjerne i kjøleskapet), til sjokoladen er helt stivnet.

10.

Twixen kan godt oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

11.

bottom of page