top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Uerfilet på Italiensk vis.

Forleden dag fikk jeg tak på fersk uer – hel fisk med innmat. Uèr er fisk mange styrer unna, men gjør ikke det. Dette er herlig fisk. Den lever på 100-1000 meters dyp, tilhører ulkefiskene – kan bli opp til 100 cm, og veie 15 kg. Uer kan bli 60 år gammel, og er ikke kjønnsmoden før den er 12-15 år. Fisken er blitt sett på som ufisk, sammen med steinbit, makrell og breiflabb. Mange kvir seg for å ta i ueren, da den har en del pigger, og er noe vanskelig å ha med å gjøre. Fås ofte ferdig filetert, eller du kan spørre om at fiskehandler fileterer for deg. Du betaler da for hel fisk, og fiskehandler yter service og tar jobben for deg.

Ueren er fast og delikat – hvit i kjøttet. Dette er absolutt en deilig matfisk. Der er 2 arter der snakkes om av uer. Snabeluer og vanlig uer.
Uer er en fet fisk – A og D vitamin og omega 3.

Min oppskrift i dag er inspirert av Italia. Tilbehør er typisk Italiensk.

#Vanskelig #Hovedrett #Lavkarbo #Italiensk #Egg #Fisk #Melk

Vanskelig

Vanskelighetsgrad

1 t 45 min

Aktiv

Passiv

1 t 45 min

Total

Ingredienser

400 gram Uerfilet, skinn og benfri.

1/2 stykk Aubergine i 1/2 cm. skiver.

1/2 stykk Squash i 3 mm skiver.

1 spiseskje Persille, finhakket.

1 spiseskje Salvie, finhakket.

1/2 pakke Basilikum, finhakket.

3 fedd Hvitløk, finhakket.

125 gram Mozzarella i tynne skiver.

30 gram Parmesan, raspet.

1 boks Grovhakket tomat

1/2 dl Vineddik, lys

1 teskje Salt

1 teskje Pepper, sort støtet

5 spiseskje Olivenolje

3 posjoner

Slik gjør du

Zucchine marinate – ( Marinert squash).

Stek squashen litt om gangen lett gyllen. Legg til side.
Bland sammen persille, mynte eller salvie, 1,5 hakket hvitløksfedd, og halvparten av basilikumen.
Tilsett vineddik, og rør om.
Ha denne blandingen over squashen, og sett det til marinering over natten. Det er ikke nødvendig, da der er mye smaker om du ikke ønsker så lang marineringstid.
Serveres kald.

Parmigiana di melanzane – Aubergineform.

Aubergineskiver saltes lett. Settes til side ca. 1 time, slik at vannet trekkes ut. Vask av saltet, tørk godt aubergine før du steker dem lett brune. Legg til side.
Kok inn tomater sammen med salt, pepper og litt basilikum. Spar noe basilikum.
Hardkok egget. Ca. 12 min. Kjøl ned, skrell og del i skiver.
Når sausen er ferdig – passe tykk, legges der litt saus i bunnen av en ildfast form. Legg så lagvis aubergine – mozzarella, egg, og avslutt med litt saus, toppet med raspet parmesan. Spar litt av tomatsausen.
Stekes på 200 °C i ca. 20-25 min – til osten har passe gyllen brun farge.
Nå som begge Contorni – sideretter er ferdig, stekes fisken med skinnsiden ned. Ha på salt og pepper.
Snu fisken etter ca. 2 min, og la fisken steke like lenge. Mulig litt lenger steketid.
Anrett Zucchine marinate og Parmigiana di melanzane på tallerken. Legg så fisken på med skinnsiden opp.
Dra av skinnet, og ha på litt tomatsaus iblandet litt urter på toppen av fisken.
Pynt med litt grønt.

1.

bottom of page