top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Vafler

Frokost, lunsj, middag og kvelds.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Dessert #Snacks #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

15 min

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

4 stykk Egg

200 gram Sukker

1 teskje Salt

750 gram Hvetemel

1 liter Melk

175 gram Smør

4 teskje Vaniljesukker

2 teskje Bakepulver

0 0 Kardemomme

8 posjoner

Slik gjør du

Mål opp alle ingrediensene.

1.

Bland alt det tørre sammen i en bakebolle. Husk kardemomme om det så er det siste du gjør.

2.

Hell i melken litt og litt for at røren ikke skal bli klumpete.

3.

Hell i eggene og bland alt til en smoooth røre.

4.

Smelt smøret.

5.

.. og bland det inn i røren.

6.

La røren svelle i 10-20 minutter.

7.

Plugg i vaffeljernet og start stekingen. Du behøver ikke å smøre jernet (og for guds skyld aldri bruk formfett 🤢), da det er nok smør i røren.

8.

Stek til vaflene er gyldne eller jernet ditt lyser grønt. Aldri bruk metall i vaffeljernet! Tre eller plast, please.

9.

Server mens vaflene er varme og crispy. Ha på smør og sukker, brunost, syltetøy eller min personlige favoritt: rømme og sukker.

10.

bottom of page