top of page
Monika

Monika

Se profil i appen

Vaniljekrans

Verden beste kringle! Iallefall vaniljekrans ☺️ Med denn deigen lager eg boller, vaniljekrans, skuleboller og anna søt gjærbakst. Oppskrifta gir supergod deig op eit skikkeleg bra resultat. Helsing meg som var nybegynner. Tipset er å halde seg til kvert gram i oppskrifta, sikte mjølet, elte lenge og heve nok ☺️ Då kan alle bake!

#Middels #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t 30 min

Passiv

2 t

Total

Ingredienser

1.5 kilo Kveitemjøl

1 pakke Tørrgjær

1 liter H-melk

300 gram Meierismør

290 gram Melis

1 stykk Egg

4 posjoner

Slik gjør du

Kok opp 1 l H melk, 300 gr smør og 290 gr melis. Avkjøl til fingervarm. Er du utålmodig? Sett bakebollen i isvatn.

1.

Sikt 1 1/2 liter kveitemjøl og tilsett 1 pk tørrgjær.

2.

Bland det tørre og det våte og kjør det 10 min i kjøkkenmaskin. Tilsett 1 egg og kjør det 10 min til.

3.


Del deigen i to, for så å dele den eine av desse i to igjen. Den største delen elter du ut til ei pølse som du legg som ei krans på steikebrettet. Dunk den ned med henda så den vert flat. Ha på vaniljekrem. Nå tar du eit deigemne og kjevler til eit rektangel. Del i striper og flett ei rufsete flette, legg den over vaniljekremen. Så der har du kringla di.
Du står då igjen med eit deigemne ☺️ Lag boller!
Sett steikeovnen på varmluft, 200 grader. Imens lar du kringla heve i min 1 time.

4.

Da er det berre å la kransen steike i 25-30 min. Legg over eit bakepapir dersom den vert mørk på farge.
La den kvile når den er ferdig før du skjer i den.

5.

Lag melisglasur av melis, ein skvis sitron og litt vatn. Denne må vere litt fast.
Smør melisglasuren røfleg på vaniljekransen, som er ferdig kvila. Ha på bær og anna pynt du liker.

6.

bottom of page