top of page
DuhGuh
Se profil i appen
Vegansk chilligryte
Denne chilligryten er ein personeleg favoritt, spesielt i dei kaldare månadene.
Den er litt sterk så det anbefales å tilpasse styrken etter eigen preferanse.
Retten egner seg gått til å fryses, men anbefaler å fryse i passelege porsjoner.
Eg abefaler og servere den med ris, maisbrød eller tortillachips
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Familie #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavkalori #Gryterett
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 20 min
Total
Ingredienser
1 stk Gul Løk
3 fedd Kvitløk
2 spiseskje Olje
1 stk Rød Chilli
50 g Soltørka tomater
800 g Bønner
800 g Hakkede tomater
2 stk Paprika
1 spiseskje Soyasaus
2 spiseskje Tomatpure
1 spiseskje Balsamico
30 g Mørk sjokolade
4 posjoner
Slik gjør du
Hakk opp løken og ha den i ei stor kjele på medium varme. Steik til løken er mjuk.
1.
Ha i finhakke chilli, kvitløk og krydra, å steik i ca. 1 minutt
2.
Ha så i oppkuttede tørka tomater
3.
Skyll bønnene og ta dei opp i kjelen i lag med hakkede tomater, tomatpure, balsamico og soyasaus
4.
Kok opp å la smøkoke i 40 minutter
5.
Ha i oppkutta paprika og småkok i 20 minutter til
6.
Ha i mørk sjokolade rett før servering
(Du kan også bruke kakaopulver)
7.
bottom of page